Auksjonerer Flaksvand-toget til inntekt for Melkeruta

FLOTT MODELL. Det er en forseggjort modell av «No 2. Flaksvand» som Pål Osjord har laget.

Pål Osjord gav i fjor ut barnebok om Flaksvandbanen, og har et brennende engasjement for den lokale toghistorien. Nå har han bygd en forseggjort modell av toget, «No. 2 Flaksvand»  i tre. Det ønsker han å auksjonere bort, og inntektene skal gå til restaureringa av den gamle melkeruta.

Toget står på Best-stasjonen slik at flest mulig kan se den. Det er mulig å legge inn bud frem til fredag 6. august. Foreløpig er det ikke kommet noen bud, men Osjord har blitt kontaktet av noen togentusiaster vest i fylket som har sagt de vil levere inn et bud.

– Det hele kom i gang litt tilfeldig. Jeg var innom Best-stasjonen for å levere noen nye barnebøker. Jeg har bakgrunn fra modellbygging da jeg ledet en gruppe med tilrettelagt arbeid, og hadde noe plommetre jeg ville bruke til et prosjekt. Vi pratet litt løst og fast på bensinstasjonen, og det ble da født en tanke om å bygge et togsett til auksjon, forteller Osjord.

ENGASJERT. Pål Osjord er sterkt engasjert i den lokale toghistorien. Nå har han laget en flott modell av toget, «No. 2 Flaksvand». Det vil han auksjonere bort, og pengene øremerkes restaureringa av den gamle melkeruta som Lillesand-Flaksvandbanens dugnadsgruppe jobber med.

Det er flott håndverk som han har fått mange positive tilbakemeldinger på. Toget er lagd i plommetre og ask, mens skinnene er av hassel. Vognene er fullt med torvstrø, tømmer og props. Modellen er så detaljert at man nesten kan gjette seg til hvem personene i toget er. Arbeidet tok imidlertid litt lengre tid enn han hadde forutsett.

– Jeg var optimist og antok tre ukers arbeid. Jeg tok meg litt vann over hodet og det ble fem uker intenst arbeid for å få den ferdig, men jeg hadde sagt a og måtte derfor fullføre prosjektet, sier han.

Han legger til at dugnadsgjengen i Lillesand-Flaksvandbanen legger ned et fantastisk arbeid med melkeruta og at han derfor gjerne vil yte et lite bidrag. Han håper på et godt bud på modellen, slik at dugnadsgjengen kan få litt ekstra midler til restaureringsjobben.

Det er «No. 2 Flaksvand» han nå auksjonerer bort. Han er godt i gang med en modell av «No. 1 Lillesand», og har planer om å auksjonere den ut i Lillesand. Osjord har lagt ut auksjonen på facebooksiden «Det skjer på Birkeland»