Vindkraft dårligst dekket

ILLUSTRASJON: Del av Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Norske nettaviser skrev aller mest om Donald Trump i 2019. Vindkraft dårlig dekket, mener deltakere i undersøkelse.

– Donald Trump har dominert nyhetsbildet de siste årene, og mediesirkuset som er rundt ham for øyeblikket, kommer til å fortsette. Riksrett, valg i 2020, og en angivelig kontinuerlig heksejakt fra mediene bidrar til å befeste plassen på toppen av omtale-tronen, sier partner i PR-operatørene, Lukas Loeb, i en pressemelding.

Bompengedebatten ble den nest mest omtalte nyhetssaken i norske nettmedier i 2019, mens Ole Gunnar Solskjær kom på tredjeplass. Videre på listen følger brexit og kommunevalget. Det viser en undersøkelse medieovervåkningsbyrået Meltwater har gjort sammen med analysebyrået YouGov.

På medieovervåkningsbyrået Retrievers liste over de mest omtalte personene i norske medier i 2019, som ble presentert i julen, var statsminister Erna Solberg på topp, fulgt av Donald Trump og Ole Gunnar Solskjær.

Vindkraft dårligst dekket

Ski-VM i Seefeld er den saken som har gjort nordmenn mest glade. Det er dessuten også den mediesaken som nordmenn mener har vært best dekket av mediene i året som har gått. Saken respondentene mener var dårligst dekket i fjor, er utbyggingen av vindkraft.

– Det er spennende å se at sportssakene oppleves som best dekket. Bak VM i Seefeld havner nemlig Solskjær. Nordmenn mener politiske nyhetssaker er dårligst dekket. Det kan dog ha en sammenheng med at det er mer konsensus blant nordmenn i idretten enn i det politiske bildet, sier Heidi Islann, partner i Meltwater.