Sliter med hageavfall

HAGEAVFALL: Frister det å fylle den brune dunken med hageavfall? Ikke gjør det, oppfordrer Libir-sjef Johan Jørgen Fossli. Han ber deg håndtere hageavfallet på egen tomt.

Knudremyr tar ikke imot hageavfall, og nå oppfordres du til å ikke legge det i brun dunk heller.

Årsaken er at biogassanlegget som Libir benytter stopper opp som følge av for mye hageavfall i matavfallet.

– Vår mottaker av matavfall melder nå om store driftsproblemer som følge av økte mengder med løst hageavfall i brune dunker. Dette innebærer at hver enkelt må gjøre ekstra grep for å sikre at matavfallet kan utnyttes på en fornuftig måte, sier Libir-sjef Johan Jørgen Fossli.

Han ber derfor alle husstander om å begrense bruken av brun dunk til annet enn det som får plass i matavfallsposene.

– Når man klipper hekken, eller lignende, må man enten håndtere avkappet på egen tomt, eller sørge for at det får plass i en matavfallspose. Vi må dessverre si stopp til å tømme dunker med løst avfall oppi. Dette gjelder selvsagt også plast og annet som ikke er nedbrytbart, sier Fossli i en pressemelding.

Mottak av større mengder hageavfall er foreløpig stengt på Knudremyr. Men det jobbes med å åpne opp for mottak av hageavfall igjen i løpet av relativt kort tid, forteller Fossli. Miljøstasjonen på Tollnes er som kjent stengt på grunn av koronakrisa.