Skolene stenges

SKOLE: Birkeland skole.

Alle landets skoler og barnehager stenges.

Alle landets skoler og barnehager stenges. Det et ett av tiltakene regjeringen kommer med torsdag for å hindre virusspredning, etter det NTB erfarer.

Statsminister Erna Solberg (H) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) møter pressen for å legge fram nye tiltak for å hindre spredning av koronaviruset klokken 14.00 torsdag.

– Vi må være forberedt på at vi i dag kommer med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i fredstid i Norge, sa Solberg i dag tidlig.

Også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg vil være til stede på pressekonferansen på Statsministerens kontor.

Fylket stenger selv

Tidligere i dag ble det kjent at Kristiansand stenger sine skoler og barnehager på eget initiativ.

– Det blir å holde skolene åpne for de som har foreldre med kritisk samfunnsansvar, sier ordfører i Kristiansand, Jan Oddvar Skisland (Ap), til Fædrelandsvennen.

Agder fylkeskommune har også vedtatt å stenge sine skoler. Skolene jobber med å tilby alternativer for hjemmeundervisning via digitale plattformer. For ansatte er det anledning til å jobbe både fra hjemmekontor og fra arbeidsplassen i forbindelse med fjernundervisningen. Elever som er ute i praksis kan fullføre praksisperioden hvis praksisstedet tillater det, opplyser fylkeskommunen.

– Dette er et svært omfattende og inngripende tiltak. Samtidig vet jeg at det er stor forståelse i befolkningen på Agder for at vi må ta vår del av samfunnsdugnaden i denne ekstraordinære situasjonen for å hindre smitte, sier fylkesrådmann Tine Sundtoft i Agder fylkeskommune i en pressemelding.

Krever avstand på jobb

Ett annet av tiltakene statsminister Solberg kommer med i dag, er at alle virksomheter skal kunne drives med minst en meter mellom menneskene, ifølge VG.

Pålegget gjelder ikke samfunnskritiske virksomheter som for eksempel helsesektoren.

Dersom det ikke er mulig med en meters avstand, vil virksomheten kunne bli stengt, i henhold til smittevernloven.

Det ligger også sanksjonsmuligheter i lovverket dersom pålegget ikke følges.