Rekordferden for Olav N. Birkeland mot Nordkapp har startet – ønsket vel avgårde av familie og lokal heiagjeng

GODT DRIV: Opp Sangereidbakken kom følget i godt driv. Da var om lag 12 av de 253 milene tilbakelagt. Strålende sol og medvind gav dem en god start.

De lokale heltene ble ønsket vel avgårde på sin 2531 kilometer lange kamp på sykkelsetet mot Nordkapp fredag morgen. Syvmannslaget startet som planlagt klokken 07.00 fra Lindesnes. Været var upåklagelig og de holdt den planlagte farten i formiddagstimene. Sykkellaget med blant annet birkenesingen Olav N. Birkeland, og lillesanderen Øyvind Reiten passerte Lillesand like før halv elleve fredag formiddag. Da hadde familie og venner møt opp i stort antall for å ønske dem lykke til på ferden.

Ved Sangereiddumpa like før Lillesand hadde Olavs kone Vigdis kalt sammen mange venner og kjente for en liten hilsen. Kona Vigdis er spent på hvordan turen vil arte seg. Hun er sikker på at de kommer opp, men om de klarer rekorden er hun ikke like sikker på, men synes det hadde vært utrolig gøy om det også gikk.

– Vi var samlet syklistene og oss konene ganske nylig, og det var nok vi som blir hjemme som var mest nervøs. Syklistene var mer forventningsfulle. De var helt sikre på at dag en og dag to skulle gå greit, men at utfordringen kom de siste dagene, sa Vigdis Birkeland, mens hun ventet på at følget skulle passere.

En av tilskuerne som var møtt opp var Olav Ditlef Tveit. Han har latt seg imponere av den voldsomme utfordringen og det sprø påfunnet gjengen hadde gitt seg i kast med.

– Jeg har alltid vært interessert i sykling, og vil følge tett med på oppdateringene underveis. Men det som gir det en ekstra dimensjon er jo formålet med turen, og innsamlinga til kreftforskningen. Kreft er jo noe de fleste av oss har fått nærkontakt med. Om ikke på seg selv så på andre som står en nær, sier Tveit.

Ved starten av sykkelturen var det kommet inn over 50.000 kroner til Kreftforskning for barn, og barneavdeling på SSH. Målet er at de kan klare å samle inn 250.000 kroner. Bidrag til dette formålet kan vippses til 558055.

Flere hadde stilt seg opp for å ønske dem lykke til. Ved rundkjøringen ved Tingsaker var det en stor folkemengde som hadde møtt frem, og ved Kaldvell hadde store deler av skiskyttermiljøet i Birkenes IL møtt opp. Lillesandsmannen Øyvind Reiten er populær trener for skiskyttergjengen på Birkeland, og vi vil tro Olav N , Øyvind og de andre syklistene satte stor pris på oppmuntringene på vei videre. Dagen i dag ender med overnatting ved Rena om alt går etter planen.

De øvrige deltakerne er Rune Rørvik og Øystein Dahl fra Mandal, Helge Sortland fra Hånes, Ove Fuglestveit fra Marnardal og Runar Skuggevik fra Vegårshei. Runar Skuggevik mistet datteren i kreft da hun var 13 år gammel. De syv sykkelveteranene har derfor også som mål å samle inn så mye penger som mulig til kreftsaken, nærmere bestemt kreftforskning for barn og barneavdelingen ved Sørlandets Sykehus. Rekordprosjektet har oppretta en egen side på facebook; Lindesnes-Nordkapp 2020. For å komme i mål på fire døgn og 19 timer og dermed slå den gjeldende rekorden som lyder på fire døgn, 22 timer og 18 minutter, må sørlandsveteranene sykle i overkant av 50 mil om dagen. De regner med å tilbringe 19 timer i døgnet på sykkelsetet.

Ferden til Olav N. Birkeland og de andre kan følges på Facebook: LindesnesNordkapp2020.