Regn og vind på vei

REGN: Illustrasjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Et lavtrykk vil prege været i store deler av landet de neste dagene.

Etter en kort pause fra ruskeværet onsdag er det klart for en ny runde med vind og nedbør, spesielt på Vestlandet.

– I løpet av torsdag formiddag vil et lavtrykk fra sørvest treffe Vestlandet. Lavtrykket vil spre seg utover store deler av landet i løpet av torsdag og fredag, opplyser statsmeteorolog Anne Solveig Andersen til NTB.

Fra torsdag formiddag er det meldt om vind og nedbør langs hele vestkysten. Vindstyrken vil variere fra sted til sted. Sør for Stad blir det sterk kuling og opptil liten storm enkelte steder i løpet av helga.

– Langs kysten kommer nedbøren som regn. I høyden blir det snø, men snøgrensa kan stige de neste dagene på grunn av mildere temperaturer, sier Andersen.

Regnværet gjelder også for vestlige deler av Agder. I øst blir det vekselvis regn og oppholdsvær.

Snø på fjellet

Det er meldt snø i hele den norske fjellheimen inn mot helga. Sammen med snøbygene kommer vind i form av kuling av ulik styrke.

Flere tilbringer vinterferien i skiløyper på fjellet. Det er varslet om betydelig snøskredfare flere steder i fjellet i Sør-Norge.

Røde Kors anbefaler folk i vinterfjellet å lese snøskredvarselet for området man befinner seg i og se etter faretegn for snøskred i naturen.

Organisasjonen opplyser også om at det er lurt å planlegge turer hjemme og legge dem opp etter vær- og snøforhold – og etter turgruppens erfarings- og kunnskapsnivå.