Farevarsel: Intense regnbyger

REGN: Illustrasjon. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det ventes svært kraftige regnbyger i sju fylker på Sør- og Østlandet, ifølge et farevarsel fra Meteorologisk institutt.

Mange har satt pris på høye temperaturer og mye sol over store deler av disse landsdelene, men nå er regnet for alvor på vei.

Varselet gjelder fra tirsdag kveld for Oppland, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder. Det kan komme lokale regnbyger på opp mot 20 millimeter i timen og 100 millimeter i løpet av 18 timer.

– Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning, opplyser meteorologene.

Folk bes om å vurdere behov for forebyggende tiltak og lytte til instruksjonene fra myndighetene.

– Regnværet er delt inn i flere celler, og det gjør det vanskelig å si hvor det vil treffe. Men akkurat nå ser det ut til at en av cellene med nedbør treffer Aust-Agder og at en annen celle går lenger nord, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til Yr.

Faren øker fra klokka 17 tirsdag og er ventet å være over onsdag klokka 11.