Miljøstasjonen åpner igjen

HENTER: Daglig leder i LiBIR Johan Jørgen Fossli. ARKIVFOTO

Libir åpner miljøstasjonen på Knudremyr for allmennheten i et begrenset omfang.

– Vi gjør et nytt forsøk på å holde åpent for mottak fra husholdninger på Knudremyr, sier Johan Jørgen Fossli i en pressmelding fra Libir.

Etter utbruddet av koronavirus har Libir-sjefen forsøkt å begrense unødvendig besøk til miljøstasjonen, og mandag valgte renovasjonsselskapet å stenge miljøstasjonen for husholdningskunder.

– Vi ber folk, så langt det er mulig, om å oppbevare avfall som normalt skal leveres til miljøstasjonen i egen bolig inntil forholdene normaliseres og det er bedre kapasitet for innlevering. Det er ingen god ide å rydde loft og kjellere i disse dager, dersom det gjør at behovet for å levere avfall øker, sier Fossli.

Han påpeker at det er viktig å opprettholde innsamling og håndtering av avfall fra private husholdninger og næringer i tida framover. Håndtering av avfall som kan gi problemer med lukt, skadedyr, smitteproblemer, brannrisiko eller annen risiko for helse og miljø anses som en samfunnskritisk oppgave. Og dette vil bli prioritert fremover, understreker Fossli.

Knudremyr vil nå være åpent for prioriterte leveranser fra husholdninger og næring hver ukedag fra klokka 10.00 til klokka 13.00. Fossli understreker at hageavfall ikke har prioritet.