Nå stenges søpla

LIBIR: Daglig leder i Libir Johan Jørgen Fossli under åpninga av depoet.

Libir stenger også miljøstasjonen på Knudremyr. Oppfordrer til å vaske avfallsdunker.

– Vi ser oss nødt til å innføre ytterligere tiltak for å redusere spredning av koronaviruset og hindre stopp i innsamlingen. For å kunne holde fokus på innsamlingen av avfall og sikre at det ikke hoper seg opp, er vi helt avhengig av at vårt personale ikke blir syke, skriver Libir-sjef Johan Jørgen Fossli i en pressemelding onsdag formiddag.

Som en konsekvens av dette er nå alle Libirs miljøstasjoner stengt for husholdningskunder. Tidligere i uka gikk han ut og advarte om at dette kunne skje, etter at mange mennesker de siste dagene har tatt turen til miljøstasjonen på Knudremyr, til tross oppfordringer om det motsatte.

– Akkurat nå har mottatt 134.000 kilo med avfall i dag, mot cirka 80.000 kilo forrige mandag. Det sier seg selv at folk ikke vurderer veldig sterkt hva som må kastes akkurat nå, sa han mandag 16. mars.

Bidra til trygg jobb

Næringskunder og private med særskilte behov, kan kontakt Libir på telefon for avtale om åpning av port i tidsrommet klokka 08.00 til 15.00. Fossli påpeker at dette kun er ved presserende behov.

Innsamlingen hjemme hos husstandene fortsetter som normalt, men Fossli gjør det klart at det kan komme endringer på kort tid.

Han oppfordrer folk til å gjøre renovatørenes jobb så trygg som mulig, og forslår følgende:

  • Desinfiser eller vask håndtaket på dunken dagen før avfallet blir hentet.
  • Vask dunkene etter de er blitt tømt.
  • Sørg for at posen er godt knyttet igjen før du kaster den i dunken. Bruk heller en pose for mye enn en for lite nå.
  • Ikke sett fra deg avfall ved siden av overfylte dunker. Det tiltrekker seg fugler og skadedyr og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet når de må rydde opp etter deg
  • Sorter så mye som mulig. Er du usikker på hva som skal hvor, sjekk sortere.no. For eksempel kan matrester som havner sammen med sortert avfall utsette de som behandler avfallet for smitte
  • Kast verken sigarettsneipen, epleskrotten eller drikkebegeret på gaten. Ta det med til nærmeste søppelspann, eller ta det med deg hjem.
  • Vi setter også stor pris på at det ikke tas kontakt med renovatørene. Enkelte sjåfører kan ha bilen som sitt karanteneområde.