Letter på koronatiltakene

PLAN: Statsminister Erna Solberg (H) legger torsdag fram en tidsplan for lettelser i koronatiltakene i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Regjeringa åpner barnehagene 20. april, og begynner å åpne skolene 27. april.

Dette bekrefter statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

– Vi er fortsatt langt fra halvspilt hvis vi skal sammenligne oss med en fotballkamp. Men med godt lagspill har Norge klart å få kontroll på dette viruset. Jobben nå er å holde fast på denne kontrollen, sa statsministeren da hun tirsdag presenterte en plan for å lette på en del av de strenge koronatiltakene.

Hun advarte mot å tro at vi nå kan lene oss tilbake og bevege oss tilbake til hverdagen.

– Det vi gjør nå, er å åpne litt opp. Men jeg vil understreke så sterkt jeg kan, at dette ikke betyr at vi kan bli mer uforsiktige på andre områder. Andre tiltak og råd gjelder derfor fremdeles, sier hun.

Alle på skole før sommeren

Barnehagene åpnes igjen 20. april. 1.–4. trinn og SFO åpnes uka etter. Utdanningsminister Guri Melby (V) forteller at målet er at alle barn begynner på skolen igjen før sommeren.

– Vi har fått råd om at kommunene selv skal bestemme om skolene og barnehagene åpner. Det rådet følger vi ikke. For å få samfunnet på beina igjen, så må vi ha nasjonale retningslinjer, sier helseminister Bent Høie (H) på samme pressekonferanse.

Frisører og andre virksomheter som er stengt av smittevernhensyn, kan åpnes igjen i løpet av april, når det er etablert faglige rutiner for å begrense smitte.

– Det skal etableres en bransjestandard for smittebegrensning, og denne er klar seinest 27. april, sier Høie.