Lokal næringspolitikk, flyktninger og Trump er temaer i Odd Gunnar Tveits innlegg i TENKESMIA denne uka

 

Alle partier ble invitert til dialogmøte i Birkenes næringsforum. Vi som møtte, var en liten men positiv gjeng fra Frp. Det var et positivt tiltak som antakelig blir gjentatt senere. Så takk til Arild Tveide og Trygve Raen og resten av næringsforumet. Det er svært viktig å legge til rette for arbeidsplasser i Birkenes. Det er heilt avgjørende for ei positiv utvikling i kommunen at vi legger til rette for arbeidsplasser. Tror kanskje vi må se på om det kan bli billigere med tilkoblingsavgifter og lignende for leilighetsbyggene i sentrum. Kommunen må slutte å tenke på å dra ut mest mulig avgifter fra utbyggere, men heller legge til rette for utbygginger og bare kreve den betalinga som det egentlig koster kommunen.

Jeg er så hoppende glad for at det ordnet seg for Jarle Håkedal og Gunnar Hauge. En lærdom til neste gang er at ordføreren kunne ha ordnet saken i all minnelighet før det kom ut i avisene. Vi hadde ikke trengt å behandle den i tre formannskap og ett kommunestyre. Som ordfører kan en bare overstyre administrasjonen hvis de gjør naudne ting. For denne saken var nauden.

Når vi sto utforbi møtelokalet etter møtet ble det snakket heilt uformelt om sentrum. Når vi så nedover Strøget så var det ikke mange lys vi så. Kanskje litt mere enn i svarteste Afrika. Men ikke mye. Vi konkluderte med at det er mer gatelys på Steinsland enn det er gatelys midt i sentrum av Birkeland. Jeg ønsker ikke at det skal være sånn. Jeg ønsker mere lys i sentrum.

Hadde aldri tenkt å skrive om innvandringspolitikk i Tenkesmia. Men når noen andre av tenkesmiaskriverne skriver om det, så må jeg komme med kommentar. Litt redd for å provosere folk og det ønsker jeg ikke.

Et voldsomt godt forslag fra Sylvi Listhaug. Forslaget er om at de som ønsker flere innvandrere melder seg frivillig til å ta imot flyktninger. Så da kunne de som stemte i kommunestyret for å ta imot flyktningene fra Morialeiren melde seg frivillig til å ta imot flyktninger. For eksempel så kunne Silje, ordfører Gyro og Trygve Endresen melde seg frivillig til å ta imot flyktning fra Morialeiren. Trygve har god plass på Bjørnebruket. Det er nokså enkelt, for det er helst mindreårige gutter som er flyktninger på 30-40 år fra Afghanistan som skal til Norge. Hvis det ikke passer så er alternativet å gi et ekstra skattetrekk hver måned til de som ønsker flere Moriaflyktninger. Noen har beregnet at hver person i Norge betaler 10 tusen kroner ekstra i skatt på grunn av alle flyktningene. Det er lett å vise nestekjærligheten hvis det er andre som skal betale. Men mener en det, og brenner for en ting, så kan en godt betale av egen lomme.

For noen år sia så foreslo jeg i kommunestyret at vi ikke skulle ta imot noen flyktninger. Det er godt betalt de første fem årene. Etter fem år så kommer mange utgifter for kommunen, men vi har mista inntekter på flyktningene. Men hvis vi absolutt skulle ta imot flyktninger, så må vi prioritere kristne flyktninger. Det er ei gruppe menneske som blir forfulgt og plaget i hjemlandet, som regel av muslimer. Det er klart at de kristne er lettere å integrere. Heldigvis så har vi til nå blitt forskånet fra muslimsk terrorisme på Birkeland. Håper det forsetter.

Sist i tankesmia lovte jeg blautkake hvis Donald Trump vant, og gulrotkake hvis Joe Biden vant. Dessverre, det ble ikke noe blautkakefeiring på Steinsland utenom vanlig blautkake i helga. Det ble gulrotkake. Heldigvis fikk jeg av sjefen heime fritak fra å ete gulrotkaka.

Jeg syns ikke noe om oppførselen til Trump de siste dagene. Har en tapt må en ta tapet som en mann. Jeg har vunnet noen avstemminger i politikken både i Frp’s fylkesstyre og nominasjoner innen Fremskrittspartiet. Men jeg har nok tapt flere enn jeg har vunnet. Jeg tenker en må sture et kvarter og så må en se framover. Nye lodder, nye gevinster.

Jeg vet ikke om der har vært valgfusk i USA. Det vet jeg ikke, for jeg har bare hørt på Demokratenes propagandakanal NRK. Men vi får håpe det har vært nokså riktig. Har jo hørt at døde har stemt i USA. Det er godt gjort. Etter som jeg har hørt så er det 2000 år siden sist noen sto opp fra de døde. Det som er synd med Trumps valgnederlag er ikke personen Trump. Men alt det fantastiske han fikk gjennomført. Alle presidenter har lovet Israel å flytte ambassaden til Israels hovedstad Jerusalem. Det fikk Trump til. Det er jo naturlig å ha ambassaden i hovedstaden. Det hadde vært litt moro, men nokså unaturlig å ha USA´s ambassade i Lillesand. Trump startet ingen kriger og var på vei mot å trekke ut soldater. Nå må en regne med at der blir ny krig snart. Beste av alt er at han prioriterte USA først og prøvde å få heim arbeidsplasser fra Mexico og Kina.

Vi kunne forandret på slagordet til Trump fra «Gjør Birkeland greit igjen» til «Gjør Birkeland enda bedre».