Bekrefter smitte i Birkenes

KOMMUNEOVERLEGE: Priscilla Hilton fotografert under et tidligere kommunestyremøte.

Første bekrefta smittetilfelle i Birkenes.

Kommuneoverlege Priscilla Hilton bekrefter at det er en positiv prøve på koronavirus i Birkenes. Personen som er smittet har vært ute og reist, og oppholder seg hjemme i karantene.

Det er Birkenes kommune som melder dette på kommunens nettsider.

Personer vedkommende har vært i kontakt med er informert. Kommunen fortsetter arbeidet med å håndtere situasjonen rundt koronaviruset.

– Kommuneoverlegen bekrefter et smittetilfelle. Vedkommende har vært ute og reist, men jeg kjenner ikke til hvor reisen har vært, sier ordfører Gyro Heia (Sp) til Birkenesavisa.

– Hva slags tiltak settes inn med tanke på de menneskene vedkommende har vært i kontakt med?

– Det er egne retningslinjer for smittevern for det som kalles kontaktpersoner. De får råd som skal følges opp, sier Heia.

Oppfordrer folk til å ta vare på andre

Ordføreren understreker at det framover er viktig at folk faktisk følger de rådene som gis om hygiene.

– Vi må ha gode rutiner for håndvask og unngå å være for nær hverandre. Vi bør ikke besøke hverandre unødig, og vi må gjøre alt vi kan for å ikke smitte andre. Det er ikke nødvendig å samles selv om vi er hjemme og har fri, vi må i alle falle tenke oss godt om, sier Heia.

Hun oppfordrer folk til å ta vare på andre mennesker i situasjonen som har oppstått.

– Vi må ta vare på hverandre, og kanskje ta en ekstra telefon til noen som er hjemme og kan være bekymra. Vi må trygge hverandre, og unngå å gjøre hverandre utrygge. Vi må gjøre det vi kan selv for å unngå smitte, og ta vare på hverandre fra avstand, sier Heia til Birkenesavisa.