Leserinnlegg – kommunikasjonsstrategi for stortingsvalget 2021

 

Forleden dag kom et innlegg opp i min LinkedIn feed. [se vedlagt kilde/faksimile]

Et byrå i kommunikasjonsbransjen tilbyr «[…] en effektiv kommunikasjonsstrategi for å sikre mest mulig gjennomslag for deres saker inn mot valget i 2021.»

Innledningsvis skriver byrået at stortingsvalget 2021 vil bli helt avgjørende for retningen Norge vil ta etter høsten 2021. Der er vi i Birkenes Arbeiderparti helt enig. Vi ser nå i disse koronatider at det er fellesskapsløsninger som gjelder. Det er dette regjeringen trekker opp av hatten. Godt hjulpet/presset av en samlet opposisjon riktignok, men likevel. Om fellesskapsløsningene skal videreføres etter valget i 2021 er opp til velgerne å avgjøre.

I neste avsnitt derimot trer uenigheten mellom kommunikasjonsbransjen og Birkenes AP frem. Politisk påvirkningskraft må betales for. Dere som velgere trenger å aktuere bred erfaring med kommunikasjon på digitale plattformer for å nå gjennom til oss. Dere må kjøpte en effektiv kommunikasjonsstrategi.

Det er feil!

På lokalt nivå ønsker vi Birkenes AP å være tilgjengelige. Vi ønsker å være relevante. Vi ønsker innspill på saker som går i utvalgene, komiteene og i kommunestyremøtene. Vi ønsker å skape ny politikk, og vi ønsker innspill på politikk som er utdatert eller som ikke virker. Vi ønsker å bli invitert med på debatt og vi ønsker å bli invitert inn i debatt. Vi ønsker, og prøver, å være tilgjengelige og synlige. Også når det ikke er valgkamp. Når det er valgkamp, er vi forresten helt umulige. Da kommer vi klatrende ned fra trær, ut av våre huler og opp av grøftekanten. Alle sammen. Med det formål at du vil høre på oss. Men poenget i dette innlegget er; vi bretter nå ut et øre og vil høre fra deg!

Vi er kun en telefonsamtale eller en mail unna. Anders Christiansen, din varaordfører og Birkenes AP sin gruppeleder i kommunestyret, er lett tilgjengelig på telefon og mail. Tellef Inge Mørland, din representant til Stortinget fra Agder, ligger ute med kontaktinfo på Stortingets nettside med både navn, et pent bilde og mailadresse. Styret i Birkenes Arbeiderparti kan også nåes på mail. Ta kontakt med oss. Det er gratis.

Så er det ikke sikkert at du har en sak som passer for politisk behandling. Det kan være mange grunner til det. Og så er det ikke sikkert at du fremmer en sak som vi er enige i på ideologisk grunnlag. Da finnes det andre partier som kan passe bedre. De er ikke like gode på politikk som vi er, men det er verdt et forsøk. Det er demokrati i praksis.

Vi hører gjerne fra deg. Vi er tilgjengelige. Vi er gratis. Vi er opptatt av å fremme gode saker, vanskelige saker, viktige saker og politiske saker. Du trenger ikke gå via et PR-byrå for å nå oss. Og det gjelder utenfor valgår også.

_________________________

Håkon Reiersen
Nestleder Birkenes Arbeiderparti