Får rive uthuset og bygge tett på Grantunveien.
– Grunnen er dårlig, og må utbedres under det gamle uthuset fra 1948. Vi ønsker å benytte oss av muligheten til å bygge på huset, sier Håkon Reiersen.
Han er kjent som Arbeiderpartipolitiker, men er i denne saken grunneier i Grantunveien. Onsdag fikk han besøk av planutvalget, som har fått Reiersens sak på bordet. Striden handler i all enkelthet om hvor brei den kommunale veien skal være på stedet.
– Fra vår side tillater vi ikke bygging utover byggegrensa. Selv om veien historisk sett har varierende bredde, så ønsker vi alltid å få den breiest mulig når noe nytt bygges, sier kommunalsjef Halvor Nes på befaringa.
Positivt flertall
Dagens uthus i Grantunveien ligger allerede innenfor byggegrensa til den kommunale veien, og ved å rive dette, og bygge nytt må dagens planverk følges, påpeker Nes og administrasjonen i kommunen. Politikerne i planutvalget ser mer lempelig på det.
– Dette er ikke en sak for planutvalget, for denne burde vært løst tidligere. Byggesaken har ikke noe betydning for veien, og dette tiltaket er helt greit, sier Gunnar Høygilt (H).
Odd Gunnar Tveit (Frp) er enig og fremmer forslag om å tillate riving og gjenoppbygging. Det nye bygget vil være totalt én meter breiere enn det gamle, målt parallelt med veien.
– Dette er en bagatell, og ingen kan nekte søker å ruste opp uthuset. Et nytt uthus er som regel bedre enn et gammelt, så jeg ser ingenting problematisk med dette, sier Tveit.
Kan renovere
Med seks stemmer vedtar planutvalget forslaget fra Frp. Et mindretall følger administrasjonens innstilling, som er å si nei til planene.
– Jeg forstår godt administrasjonen utgreiing. Når det er snakk om å rive og bygge nytt, så synes jeg det greit å følge planen som er vedtatt. Alternativet er å renovere bygget, og det lar seg gjøre uten å komme i konflikt med planverket, sier partiløse Anne Kari Birkeland.
Under saksbehandling blir det klart at ingen kan nekte Reiersen å renovere uthuset, for et slikt tiltak trenger ikke være søknadspliktig.
– Skal hele bygget ned, så er det søknadspliktig. Renoveres det innenfor rammene av dagens bygg, så er ikke det søknadspliktig. Ett hvert søknadspliktig tiltak vurderes opp mot byggegrensene, slår Nes fast.