Leserbrev: Subhi Salama vil selge butikk-driften fordi han ikke føler seg velkommen i Herefoss

Så langt tilbake mange kan huske har Kristen Rosåsen drevet butikk i Herefoss. Han eide det nåværende butikklokalet, drev butikken, bensinstasjon, post i butikk, medisinutsalg og søppelstasjon. Da han pensjonerte seg, overtok et ektepar som til slutt måtte gi opp.

Vi var uten butikk i lang tid. Kristen Rosåsen ville også selge butikkbygningen. Det ble dannet et aksjeselskap som kjøpte bygningen, AS Herefoss Eiendom. Da butikkdriften ble utlyst, var det to søkere, begge utlendinger. Subhi Salama ble valgt som den mest troverdige og stabile søker. De fleste i Herefoss var lykkelige over at butikken åpnet igjen.

Subhi Salama var drivende, han jobbet for to og klarte ved nøkternt innkjøp å få et overskudd og en arbeidsplass. Han kjøpte inn en kaffemaskin som kundene betjente selv. Nesten hver morgen sitter en gjeng på «kaférommet», drikker kaffe, sludrer og løser verdensproblemer.

Nå viste det seg at aksjeselskapet som eier butikklokalet ikke hadde fått pengestøtten de hadde regnet med og truet med å gå konkurs. Inntektene dekket for så vidt utgiftene, men det fantes ikke penger til uforutsette reparasjoner av bygget. Subhi Salama ble spurt om å betale høyere husleie, noe han forståelig nok ikke ville, han hadde sin kontrakt å holde seg til. Etter hva jeg forstår var det her konflikten startet. Noen begynte å boikotte butikken. Salget gikk ned, og allslags ondsinnede beskyldninger svirret.

Dette er forferdelig leit. Vi som handler på butikken ser på Subhi som en dyktig, arbeidsom og tjenestevillig butikkdriver. Ønsker man noe han ikke har, skaffer han det til dagen etter. Butikken har alt man trenger til det daglige. Butikk-kjeder som etablerer seg på grisgrendte strøk, er dyrere enn store kjeder i byer. Varene blir dyrere, men man slipper turen til byen.

Vil vi ha butikk i Herefoss må vi bruke den. Uten butikk tror jeg Herefoss sitter igjen med bare gamle pensjonister. Subhi Salama har vist at han vilje og pågangsmot til å drive butikken, og han har fått det til. Han har til og med tilbudt seg å kjøpe butikklokalet, noe jeg ser på som en gavepakke til Herefoss Eiendom AS som sliter økonomisk. Jeg tror at skal vi fortsatt ha butikk, må vi satse på Subhi Salama.

———————–

AUD HOLM SELAND
Kunde, aksjonær og pensjonist