Flere har reagert på mangel på blomster i bedene langs Strøget – nå skjer det noe

 

Flere har reagert på blomsterbedene langs Strøget, eller snarere mangel på blomsterbed. Forleden mottok avisa en melding fra Therese Aamlid som mente det hadde vært en fin ting for avisa å ta opp.

– Kan dere ikke skrive om hvor forbaska stygge blomsterbed det er her på Birkeland. Ved Coop ble det superhøytidelig lagt ned en kostbar stein som det står gravert «Strøget» i, men siden har den ligget under ugress, sigarettsneiper og bulka ølbokser. Bedet utenfor Tingeling er skål tomt, i bedet ved Nils O, er det bare ugress og ufriserte hekkplanter. Bedet mellom Banken og Rasmussen Auto huser i grunnen stort sett kattedritt og løvetann. Kommunen skylder på vegvesenet, vegvesenet skylder på kommunen. Det er faktisk skikkelig flaut, å ha det så forbaska stygt og ustelt. Kommunen må absolutt ta et ansvar, enten å ordne opp i det sjøl, eller se til å få piska ut de som har ansvaret på papiret. Håper dere kan gjøre et bidrag i få skikk på noe av dette. Både vi på Tingeling, Rasmussen og i Banken er drittlei av å mase ut i ingenting, lyder det fra Aamlid.

Vi tok derfor en telefon til Mohtasham Gaderi, rådgiver for Drift Veg ved Agder Fylkeskommune for å høre hvordan situasjonen var. Han forteller at de har satt bort oppdragene Mesta. På oppdrag fra Mesta ryddet Fleming Bekkelien og hans firma Jord og Anlegg AS blomsterbeddene i fjor. Beddene var den gang plantet med høytvoksende planter som var til hinder for sikten, og dermed måtte fjernes.

– Planen var å beplante bedene tidligere i år, sier Gaderi.

På den tiden jobben var tiltenkt gjort hadde Jord & Anlegg ikke mulighet til å ta seg av jobben, da de i lengre tid har vært opptatt med en større jobb ved Fjære kirke. Dermed måtte Mesta finne en ny anleggsgartner til oppdraget. Det valget har nå falt på Ødegårdens Planteskole i Grimstad. De er nå i skrivende stunds i gang med arbeidet, og vil sluttføre dette i starten av august.

– Det er veldig beklagelig at det har tatt så lang tid. Det lå inne i planene, men vi fikk sent beskjed om at de ikke kunne utføre jobben, så tok det litt tid å skaffe nye arbeidere, sier han.

Dagen etter at Birkenesavisa var i kontakt med Gaderi kunne vi konstatere at arbeidere fra Ødegårdens Planteskole allerede var i gang med arbeidene. De sier at de vil prioritere arbeidet de nærmeste ukene. Arbeidet deres gjelder seks blomsterbed langs strøget.

– Her vil det nå komme rosa og hvite Hemorocallis (dagliljer) blant annet. Disse er lavtvoksende planter som er anbefalt av fylkets grøntansvarlig, og vil ikke by på siktutfordringer, forsikrer Gaderi.