Utsetter sprinten

VINNERE: Lars Helge Birkeland, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler etter å ha gått inn til en 1. plass under stafetten i Ruhpolding fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lars Helge Birkeland og kompani får en ekstra treningsdag før skiskyttersprinten i tyske Ruhpolding. Kraftig snøfall gjør at rennet flyttes fra onsdag til torsdag.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) skrev tirsdag morgen på Twitter at onsdagens herresprint ikke kan avvikles som planlagt. Grunnen er at den lokale unntakstilstanden i Traunstein sør i Tyskland ikke er opphevet.

IBU opplyste noen timer senere at herresprinten er utsatt til torsdag. Starttiden er satt til klokken 11.00.

– Det blir to sprinter samme dag. Kvinnenes renn går som planlagt 14.30, sier landslagssjef Per Arne Botnan til NTB.

Opptatt med snømåking

Fredag og lørdag er det lagt opp til stafetter, mens det er fellesstart søndag.

– Gutta får en dag mer pause i forkant, og det har ikke så mye å si, sier Botnan.

Ruhpolding har totalt fått to meter med snø de siste ukene, men i områdene rundt har det kommet enda mer. Nødetatene, og da spesielt brannvesenet, har jobbet på spreng med å få unna snøen som skaper trøbbel.

– Jeg har aldri opplevd så mye snø i Ruhpolding før, men det er enda verre i nabolandsbyene. I hele dag og i morgen skal man få unna det som er kritisk, som snø på hustak. Blir det mildvær nå og litt regn, blir det styggtungt. Så jeg forstår at de må jobbe litt med å få av det, forteller Botnan.

Vunnet sju av ti

Lokale myndigheter i Traunstein opplyste tirsdag i en uttalelse at unntakstilstanden i området vil vare minst til onsdag.

Det har lavet ned enorme snømengder i store deler av Europa den siste tiden. I helgen måtte kvinnenes fartsrenn i alpint i østerrikske St. Anton utsettes på grunn av kraftig snøfall.

Johannes Thingnes Bø har vunnet sju av ti verdenscuprenn i vinter. Stryningen har fått en svær luke i sammendraget. Neste uke skal skiskytterstjernene gå renn i italienske Antholz.