Skårer hvert 6. minutt

MÅLMASKINER: Birkenes ILs jenter 10 år har skåra imponerende 121 mål på 14 seriekamper denne sesongen. Det betyr ett mål hvert sjette minutt.

Birkenes ILs jenter 10 år har skåra imponerende 121 mål på 14 seriekamper denne sesongen. Torsdag fikk de sine velfortjente medaljer på Idrettshuset.

– Flere av spillerne har vært med siden de var fem år, og de har aldri tapt for Lillesand, sier Frantz Agerbo til jubel fra en nær fullsatt storsal på Idrettshuset i Birkenesparken.

Det er pokalfest for fotballgruppa i Birkenes IL, og som trener for jenter 10 år har Agerbo fått det ærefulle oppdraget å si litt om lagets prestasjoner denne sesongen. I tur og orden ropes spillerne opp på scenen, der hver og en får en medalje eller plakett og en bukett verbale roser før applausen fra salen følger dem ned igjen. Til pølsedisken hvor en dugnadsgjeng av foreldre står klar med pølser og brus til alle.

STAS: Gutter 9 år får sine velfortjente medaljer av Odd Ragnar Helleland på vei opp på scenen. Trener Gisle Stavland (t.h.) kan fortelle at laget følger Norges Fotballforbunds breddemodell som sier at alle spillerne skal spille minst 50 prosent av kampene.

Gammel tradisjon

Pokalfesten er en gammel tradisjon i fotballgruppa i Birkenes IL. Da samles alle lagene under seniornivå til premieutdeling og oppsummering av sesongen. I år har fotballstyret valgt å dele festen i to, slik at det er lagene fra 7 til 12 år som inntar på Idrettshuset denne torsdagskvelden.

Lagene fra 13 år til og med senior samles til fotballbankett i Birkeland frikirke dagen etter.

MEDALJEDRYSS: Alle spillerne på jenter og gutter 9 og 10 år fikk medalje.

170 spillere

Det ryker fort litt tid når 170 spillere skal ha sine velfortjente premier og rosende ord. Etter to og en halv time er seansen på Idrettshuset ferdig. Da har publikum fått høre om lag som har gjort det bra i serie og cup, lag med mer enn 80 prosent treningsframmøte, lag som følger fotballforbundets breddemodell (alle spillerne skal spille minst 50 prosent i kamp) og lag som følger «Birkenesfilosofien» (laget spiller seg ut av forsvar og lar ballen gå langs bakken).

Samtlige lag har deltatt i minst tre cuper i løpet av sesongen, der fokuset er vel så mye på det sosiale som på de sportslige resultatene.

Vel blåst, og lykke til neste sesong!

FIKK PLAKETT: Alle spillerne på gutter 11 og 12 år gikk plakett.