Håndballjentene med gullmedalje i Svanecup

GULLVINNERNE. Foran fra venstre: Dina Mollestad, Malin Raen, Baye Siwa, Mariell Rønning, Melinda Vedhusheia, Ida Esperås, Tiril Marie Ruud. Bak fra venstre: Bjørn Joar Esperås, Solveig Ruud, Marte Esperås, Noralinn Andersen, Tomine Stomnås, Anna Radwanska, Ingvild Moldal, Sarah Frankson Swoboda, Rita Esperås.

355 lag konkurrerte i dette gigantarrangementet i Ålborg i Danmark som gikk av stabelen første helga i påska.

Det startet med marginale tap for Håndball jenter 06, som er en miks av 2006 og 2007 jenter. Men etter to tap i innledningen vant de resten av sine kamper med gode siffer. Faktisk så gode sifre at de på Svanecup sin offisielle side er ranket som 8. beste totalt! Dette handler nok også om litt flaks, da Birkenes fikk lettere motstand enn om de hadde vunnet den innledende kampen og blitt seedet i en høyere gruppe i sluttspillet, men det tar ikke bort en fantastisk innsats fra et lag som spilte fletta av motstanderne i sluttspillet med sifrene: 13-9, 14-9 og 17-8. I finalen ble jentene heiet fram av støtteapparatet, foreldre og søsken i tillegg til andre lag fra Agder som også stod på sidelinja. Det ble en fest av en kamp!

Bjørn Joar og Rita Esperås som i dag er hovedtrenere for laget har lagt ned et enormt antall timer for at jentene skal lykkes. Denne avslutningsturneringen vil bli husket av alle både spillere og støtteapparat. Turkomiteen anbefaler denne turneringen på det varmeste til de neste årsklassene som er på vei opp. For det gror godt i håndballen i Birkenes. Bjørn Joar trekker fram en av faktorene som han mener gjør at håndball som lagidrett er så fantastisk: Alle spillerne er med i både forsvar og angrep og er like viktige begge steder. Det skåres mange mål i hver kamp fra ulike spillere og posisjoner. Dette gir stor mestringsfølelse.

 

Birkenes IL, Håndball

Vemund Ruud

___________ 

Brukerskapt