Sikret ny trepoenger

SEIERSGLIS: Målscorerne Christer Dahle (t.v.) og Jakob Flakk kan koste på seg et seiersglis etter Birkenes’ tredje seier på rad i 5. divisjon. Laget ligger nå på 5. plass på tabellen.

En Christer Dahle-heading i første og en Jakob Flakk-kanon i andre omgang sikret Birkenes en høyst fortjent 2-0-seier over Randesund 2.

– Det var en god seier, dette her. Randesund er ikke noe dårlig lag, sier en fornøyd Lasse Aamlid etter at sluttsignalet er gått i Birkenesparken tirsdag kveld.

Kapteinen var toneangivende i et solid BIL-forsvar da hvittrøyene fikk sin revansj for vårens 0-1-tap på Sukkevann.

Sløste med sjansene

Gjestene åpnet skuddbørsen med et knallhardt langskudd etter fem minutter. Hjemmelaget var imidlertid det førende laget både før og etter pause i Birkenesparken. Hvittrøyene produserte kjempesjanser på løpende bånd og burde ledet mer enn 1-0 etter de første 45 minuttene. Ledermålet satte Christer Dahle inn med pannebrasken da han styrte et skudd fra midtbanekollega Kristoffer Suggelia i nettet fra kort hold. Da var det gått 11 minutter. Minuttet etter var Suggelia plutselig mutters alene med Randesund-keeperen, men skuddet gikk rett på målvakten. Både Gjøran Mollestad og Christer Dahle hadde gylne muligheter til å øke ledelsen, men avslutningene fra spiss vinkel gikk utenfor. Bortelaget var på sin side skumle på kontringer, og burde scoret da BIL-keeper Thomas Salvesen ble lurt trill rundt etter en halvtimes spill og det bare var å trille ballen i åpent bur. Men Salvesen vartet opp med en helt utrolig redning og sikret hjemmeledelse til pause.

Passe fornøyd

BIL-dominansen var minst like stor i andre omgang som i første, men det skulle gå mer enn en halv omgang før ledelsen ble doblet; Randesund-forsvaret mislykkes i å klarere etter en corner, og ballen havner i beina på Jakob Flakk som dundrer den opp i nettaket fra 10 meter. Hvittrøyene produserer flere gode angrep, der spesielt kantene Knut Arild Espegren og Gjøran Mollestad herjer med grønnkledde forsvarere, men skuddene går enten utenfor eller blokkeres. Det ender 2-0, noe BIL-treneren er sånn passe fornøyd med.

– Vi er bra i perioder, men det klabba litt i dag. Defensivt har vi full kontroll, og det er veldig positivt. Offensivt har vi litt å gå på. Vi skaper nok av hundreprosentsjanser, men vi scorer for lite mål, oppsummerer Tor Ivar Ruud. Seieren sender uansett Birkenes oppover tabellen, til 5. plass.  Lørdag venter bunnlaget Risør borte. Der bør det bli en ny trepoenger til hvittrøyene.