Seier i IBU-cupen

TRENING: Lars Helge Birkeland under trening i Trysil før sesongstart. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lars Helge Birkeland gikk seg opp fra sjetteplass i kvalifiseringen og vant supersprinten i IBU-cupen i skiskyting i italienske Val Ridanna torsdag.

Til tross for én bom på standplass gikk Birkeland seg opp seks plasser fra kvalifiseringen og vant foran italienske Rudy Zini og franske Martin Perrillat Bottonet.

Av de øvrige norske deltakerne gikk Håvard Gutubø Bogetveit seg opp fra 21.-plass i kvalifiseringen til sjuendeplass. Førde-gutten ble dermed nest beste nordmann.

Fredrik Gjesbakk endte til slutt på en tiendeplass, Endre Strømsheim ble nummer elleve og Tore Leren nummer 20.

Sindre Pettersen gjorde det bra i kvalifiseringen, men hele fem bom i finalen gjorde at åttendeplassen ble til 23.-plass.

Ingela Andersson gikk inn til seier i kvinneklassen. Med en rask løpstid og fire fulle hus vant svensken foran ukrainske Anastasija Merkusjyna og franske Lou Jeanmonnot.

Karoline Erdal hadde også fire fulle hus, men klarte ikke beholde plasseringen fra kvalifiseringen tidligere på dagen. Der ble hun nummer tre. I finalen endte hun til slutt opp som beste norske løper på sjetteplass, 12,5 sekunder bak Andersson.

Jenny Enodd ble nest beste norske. Hun gikk seg opp fra 14.-plass til 11.-plass i finalen.