Dobbelt tap for BIL

BILS BESTE: Gjøran Skaanes Mollestad (t.h.) pleier vanligvis å gjøre livet surt for motstanderforsvaret som venstrekant. Mot Hisøy ble driblefanten trukket ned på midtbanen. Der spilte han til en trepoenger på Birkenes Avisas spillerbørs.

Et reservespekket Birkenes hadde sjanser nok til å ta med seg alle tre poengene hjem, men nok en gang ble det et unødvendig bortetap da laget møtte Hisøy. Da laget møtte Øyestad ble de også for veike.

– Vi visste åssen kampen ville bli på den lille banen – mer krig enn fotball. Det ble mye dueller, og en del av våre spillere er rett og slett ikke kyniske og tøffe nok i de avgjørende situasjonene, sier trener Tor Ivar Ruud etter at Birkenes har scoret tre ganger men likevel tapt for tredjeplasserte Øyestad.

Selv om Birkenes skåret tre mål på bortebane 9. august, fikk Øyestad ballen i nettet fire ganger.

– Kampen sett under ett burde vi klart å få med oss ett poeng. Når du scorer tre bør det holde, men når du slipper inn så lettkjøpte mål så vinner du ikke kamper. Det er ikke første gangen i år, sier Ruud

Fire dager senere gikk det heller ikke BILs vei.

– Vi skapte vel fem-seks hundreprosentsjanser, men er ikke hvasse nok foran mål, konstaterer Ruud etter at hvittrøyene gikk på et forsmedelig 0-1-tap på Hisøy-kunstgresset lørdag ettermiddag.

Uten fem-seks av de faste førstelagsspillerne, blant dem goalgetterne Knut Arild Espegren og Jakob Flakk, måtte BIL-treneren hive innpå flere urutinerte unggutter enn vanlig.

– Når så mange av de etablerte spillerne er ute, mangler vi rutine. Vi har rett og slett for liten stall, sier BIL-treneren.

Straffesparket som ga hjemmelaget seieren må også skrives på kontoen for manglende rutine; en Hisøy-spiller ble felt bakfra på vei ut av BIL-feltet cirka 20 minutter før slutt. Men det blir for enkelt å legge skylda for tapet på et unødvendig straffespark.