Prosjekt balanse

ARBEIDERPARTIET: Kåre Johny Engesland, Anders Christiansen og Dag Eide.

Hva har Arbeiderpartiet i Birkenes gjort for deg, for akkurat deg personlig, de fire siste årene? Mye? Noe? Litt? Kanskje ingenting?

Kanskje har Arbeiderpartiet stemt ja eller nei til en garasje du har søkt om å få bygge? Kanskje har Arbeiderpartiet fremmet et budsjettforslag som akkurat du kunne hatt glede av? Kanskje fikk det flertall. Kanskje ikke.

Sannheten er at de aller fleste av oss har ytterst lite med kommunehuset å gjøre i det daglige. Eller ukentlig. Enda færre av oss støter på partilagene eller politikere i løpet av en valgperiode. (Unntatt nå som der er valg selvfølgelig. Nå er vi over alt.)

Så, hva har vi egentlig gjort for akkurat deg? Hva har Arbeiderpartiet i Birkenes brukt de siste 4 årene på? Hva har vært det politiske prosjektet? Hva har vi brukt ordførervervet til?

Birkenes Arbeiderparti har skrudd om hele organisasjonen til Birkenes Kommune. Vi har flyttet ansvar for pengebruken ned i organisasjonen. De som bruker pengene, er nå ansvarlig for å gjøre opp regning.

Vi har redusert avstanden fra topp til bunn. Vi har kortet ned stegene fra kommunestyret via rådmannen og ut til de som gjør jobben for dere.

Gjennom Arbeiderpartiet sin ide om en ny struktur i kommunen, gjennom Arbeiderpartiet sin evne til å samle både administrasjonen, ansatte og politikere om en felles retning. Gjennom vårt prosjekt, Prosjekt Balanse, har vi sammen med posisjonen, opposisjon, administrasjonen og de ansatte ryddet opp i økonomien, strukturen og forvaltningen.

Vel har vi hatt en kort sommerflørt med ROBEK.

Vel har det vært skjær i sjøen

Vel har det vært uheldige disposisjoner og prosjekter.

Vel har det vært uenighet i kommunestyret.

Men likevel;

Prosjekt Balanse har lagt grunnlag for å redusere og en dag kanskje fjerne eiendomsskatten. Eiendomsskatten som Høyre innførte, med støtte fra oss, fordi det var rykende nødvendig. Eiendomsskatt = 0. Det er det som er vårt langsiktige mål.

Prosjekt Balanse har gitt oss midler på bok. Sammen har vi etablert et disposisjonsfond på 35 millioner kroner. Midler som vi kan disponere til det som er viktig for oss:

Skole og barnehage.

Innbyggerinvolvering og god budsjettstyring.

Næringslivet i Birkenes.

Prosjekt Balanse har rustet kommunen organisatorisk og økonomisk slik at vi kan stå alene. Stå utenfor en kommunesammenslåing. Stå imot sentralisering.

Vi er stolte av Prosjekt Balanse. Vi er stolte av det som er Birkenes kommunes første, største, partinøytrale, tjenesteoverskridende og kanskje beste reform noensinne.

Vi er takknemlige når Høyres ordførerkandidat sier til LP; Prosjekt Balanse er det initiativet han er mest fornøyd med i perioden som har gått. Det er stort av ham å si akkurat det, midt i en valgkamp. Og vi er enig. Og vi vil si til Høyre, til de andre partiene og til alle de andre som har bidratt; tusen takk for samarbeidet. Det har vært tøffe tak, gode diskusjoner og mye dugnad. Arbeiderpartiet er stolte av det vi fått til sammen.

Nå, nesten fire år etter at Arbeiderpartiet tok initiativ til Prosjekt Balanse ser vi fortsatt ringvirkninger. Fortsatt er det gevinster som ikke er hentet ut til fulle. Fortsatt ruller ballen.

Vi går til valg på Birkenes i Vekst. Vi er ikke riktig ferdig ennå. Vi har fortsatt mye å gi, vi har fortsatt noen kort opp i ermet og vi er klare med nye tanker om hvordan Birkenes Kommune kan bli enda bedre.

Vi ber derfor om din tillit og din støtte.

Godt valg.

Anders Christiansen

Håkon Reiersen

Birkenes Arbeiderparti