NM-sølv på jaktstart

ÅL: NM Skiskyting 2019. Jaktstart Herrer. Tarjei Bø vant jaktstarten for herrene under Norgesmesterskapet på Liatoppen i forbindelse med NM i Skiskyting i Ål i Hallingdal. Her er han flankert av de andre medaljevinnerne Lars Helge Birkeland på andreplass og Johannes Thingnes Bø på tredjeplass. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Lars Helge Birkeland måtte se seg slått av Tarjei Bø.

Tarjei Bø skjøt seg bort på siste stående og måtte ta til takke med sølv i fredagens normaldistanse. Lørdag tok han et overlegent NM-gull på jaktstarten.

Med to bom vant stryningen 18 sekunder foran Lars Helge Birkeland, som bommet like mange ganger. 30-åringen ledet hele løpet gjennom, og gikk komfortabelt først i mål.

Derfra fikk han se at Johannes Thingnes Bø ble bronsevinner, 1.09 minutter bak storebroren. For verdens suverent beste skiskytter denne sesongen ble det tungt med hele seks bom.

Sindre Pettersen, som vant fredagens normaldistanse, falt ned til 5.-plass etter sju bom.

Birkeland endte forøvrig på 5. plass under fredagens normaldistanse.