Vant fortjent

MÅLJUBEL: BIL-spillerne feirer Knut Arild Espegrens 2-0-scoring. Fra venstre: Lasse Terjesen, Knut Arild Espegren, Gjøran Mollestad, Jakob Flakk og Christer Dahle.

Birkenes hadde små problemer med å slå dumpekandidat Randesund 2. Seieren burde vært atskillig større enn 2-0.

– Vi er nærmere fem-seks null enn de er redusering, men sånn er det, en må score på sjansene, oppsummerer BIL-trener Tor Ivar Ruud etter å ha sett laget sitt ta en relativt komfortabel seier over nestsisteplasserte Randesund 2.

Relativt fordi grønntrøyene hadde sine muligheter til nettkjenning i Birkenesparken tirsdag kveld, men ble effektivt stoppet av en sikker Thomas Salvesen i BIL-buret.

Liten gjestfrihet

Hjemmelaget åpnet best og dominerte totalt det første kvarteret. Allerede etter to minutters spill har Elias Christiansen et skudd i nettveggen. Tre minutter etter får Jakob Flakk en litt for lang stikkball, men vinner duellen med keeper og kan trille inn 1-0 i åpent mål fra spiss vinkel.

Spissmakker Knut Arild Espegren følger opp med et skudd like over minuttet seinere. Flakk avslutter kvarteret med BIL-dominans med et raid på høyrekanten som ender i en feberredning av en god Randesund-keeper.

Gjestene tar over

Vi noterer første halvsjanse til bortelaget etter snaue 20 minutter. Halvtimen er passert når grønntrøyene innleder en timinutters periode der de presser vertene over på defensiven. Men skuddene går enten over, utenfor eller rett i klypa på BIL-keeperen.

I stedet får hjemmelaget gleden av å ta pause med 2-0-ledelse når Jakob Flakk kjemper seg fram på høyrekanten og lemper ballen inn til Knut Arild Espegren som feier den i nettet fra kort hold. Omgangen kulminerer med et Gjøran Mollestad-skudd som treffer innsiden av stanga og spretter ut.

Vellykka omlegging

Andre omgang åpner med et farlig BIL-angrep som ender i heading utenfor. Drøye kvarteret ut i omgangen er det kun et nytt tigersprang av Randesund-keeperen som hindrer Jakob Flakk i å bli tomålsscorer. Midtveis i omgangen legger BIL-treneren om til 4-3-3. Det resulterer i fem minutter der bortelaget knapt får låne ballen, mens innbytter Jon Frigstad skyter over fra fem meter etter et nydelig angrep av hjemmelaget.

Det siste kvarteret vinner hjemmelaget 3-1 i kjempesjanser, men ingen av dem gir uttelling. Dermed ender det 2-0, og birkenesingene kan notere sesongens fjerde trepoenger.

Lillesand neste

– Spillemessig et hakk ned fra Risør-kampen, men vi holder nullen, og det er bra, konstaterer BIL-trener Tor Ivar Ruud.

Seieren endrer ikke tabellsituasjonen. Birkenes ligger fortsatt på 8. plass, men blir det seier mot tabelljumbo Lillesand IL i Holta mandag kveld, har de sjansen til passere Rygene på plassen foran.

– Den kampen skal vi gjøre alt for å vinne, lover BIL-treneren.