Avslutta med seier

CORNERSPESIALIST: Hanne Helleland tar de aller fleste hjørnesparkene for BIL-damene. Mot Gimletroll 3 skrudde hun ett rett i nettet.

BIL-damene i fotballens 3. divisjon avslutta vårsesongen med en høyst etterlengta seier over Gimletroll 3 borte.

– Den har vi venta lenge på. Det var noen kilo som røyk av skuldrene der, innrømmer Trond Endresen.

BIL-treneren har merka seg at nivåforskjellen mellom Gimletroll 2 og 3, som begge spiller i samme avdeling, ikke har vært stor gjennom vårsesongen. Han venta seg derfor en tett kamp på Prestheia-kunstgresset torsdag kveld. Og tett ble det.

Det sto 0-1 til pause etter en vakker scoring av Siri Anette Sørlien. BIL-stopperen dundra ballen i nettet fra 7-8 meters hold etter en corner fra Hanne Helleland. En halvsjanse til Gimletroll, en lobb fra BILs Tonje Strigen Reiersølmoen som stryker tverrliggeren, og dét er i grunnen det som er å melde fra første omgang.

Forvarsel

Andre omgang starter på verst tenkelig vis for BIL-damene, når hjemmelaget utligner etter bare fire minutter etter en glipp i BIL-forsvaret. Birkenes kvitterer imidlertid umiddelbart ved kaptein Christina Stray Imenes, som skyter fra nærmest død vinkel, men så hardt at Gimletroll-keeperen ikke rekker å reagere.

I det 53. minutt er Hanne Helleland nær ved å sette en av sine farlige cornere rett i nettet. Det skal vise seg å bli et forvarsel på det som skal komme drøyt ti minutter seinere. Men først utligner Gimletroll med en scoring nesten identisk med 0-1-målet til BIL.

Corner er mål

I det 64. minutt får Birkenes en ny corner. Cornerspesialist Hanne Helleland legger an og skrur ballen perfekt inn i lengste hjørne, utagbart for keeper. Kvarteret før slutt leverer Henriette Ohrvik sin første matchvinnerredning for kvelden, når en Gimletroll-siller kommer alene igjennom. BIL-keeperen er kjapt nede og blokkerer skuddet.

Syv minutter før full tid holder hun Birkenes i ledelsen når hun redder et hardt innlegg fra høyre foran en haug Gimletroll-spillere. To viktige redninger i en periode der Gimletroll presser på for utligning.

14-årig debutant

Mot slutten av kampen blir det mye fram og tilbake, uten at noen av lagene klarer å skape de store sjansene, før fire minutter på overtid.

Da får den 14 år gamle BIL-debutanten Anne Håbesland æren av å sette den siste spikeren i Gimletroll-kista etter at kaptein Stray Imenes har gjort forarbeidet. Når sluttsignalet går, jubler BIL-spillerne som om det er sesongens første seier.

Viser vinnervilje

BIL-treneren er fornøyd med at spillerne klarer å senke skuldrene og spille ball, og ikke minst at de klarer å hale i land tre poeng etter å ha tatt ledelsen. En øvelse laget har slitt med denne sesongen.

– Det blir litt hektisk når Gimletroll får to kjappe mål der i andre omgang, men vi slår raskt tilbake og viser at vi ønsker å vinne, at vi ønsker å avslutte vårsesongen på en god måte, sier Endresen.

Han gleder seg litt ekstra over å ha med en 14 år gammel debutant som attpåtil scorer mål.

– Anne har vært god på jenter 15, så det er gøy at hun kan komme inn og kjenne på nivået på damelaget, bemerker Endresen som trener både damelaget og jenter 15-laget.

Håper på bedre høst

Når damefotballen tar sommerpause er det klart at Birkenes 1 skal spille i 4. divisjon til høsten, sammen med de fem andre lagene på nedre halvdel av vårens 3. divisjonstabell. Endresen beskriver en vårsesong prega av skader på sentrale spillere og marginer som ikke har vært på hvittrøyenes side. Nå er flere av de sentrale spillerne på gang igjen, og BIL-treneren håper på en bedre høstsesong.

– Vi håper på en god sommer der vi får spillere skadefrie, og så ønsker vi oss en bedre høstsesong. Vi ønsker å være best av lagene i 4. divisjon, sier Endresen.

Han må imidlertid klare seg uten Tonje Frigstad, som spilte sin foreløpig siste kamp i BIL-drakta mot Gimletroll 3. Nå reiser midtbanekrigeren ut i Forsvaret.

– Vi kommer til å savne hennes gode humør og smil, men ønsker henne selvfølgelig lykke til i Forsvaret og håper at hun kommer tilbake og spiller for oss igjen, sier Trond Endresen.

Kampfakta

Gimletroll 3 – Birkenes 1  2-4 (0-1)

Bane: Prestheia kunstgress

Mål: 0-1 (11) Siri Anette Sørlien, 1-1 (49), 1-2 (50) Christina Stray Imenes, 2-2 (55), 2-3 (64) Hanne Helleland, 2-4 (90+4) Anne Håbesland

BILs lag (1-4-2-3-1): H. Ohrvik – M. Mosfjell, S.A. Sørlien, J. Sørlien, H. Mollestad – H. Helleland, T. Birkeland – T. Strigen Reiersølmoen, L. Bergstrøm Kristengård, T. Frigstad – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: T. Hjorth Hye, E. Jahnsen Nordanger, A. Håbesland.