Sykla til brygge og is

Skolebarna avslutta barnehagen med å sykle til Lillesand.

Onsdag 13. juni var åtte små og to store fra Birkeland barnehage på sykkeltur til Lillesand. Det var førskolebarna som avsluttet et flott tur-år.

I Birkeland barnehage har vi jobbet med nærmiljøet dette året. Da vi planla året, var vi opptatt av hva som er typisk for Birkeland, og da tenkte vi: toppturer! Så i høst gikk vi fra barnehagen til flere topper: Senetoppen, Morhommer, Spelefjell og Skaftåsen. I tillegg gikk vi Minigubbeløypa helt fra Mollestadeika, via Idrettsplassen, og tilbake til barnehagen!

I vår har vi hatt litt fokus på Lillesand-Flaksvandbanen, og vi har gått til stasjonene både på Flakksvann og på Tveide.

Det er en ivrig og engasjert gjeng, og i vinter begynte vi å drømme om å sykle til Lillesand. I samarbeid med foreldrene som har oppmuntret til sykling hjemme, var barna klare. Og alle gjennomførte med glans! Med innlagt matpause og løfte om is på brygga, gikk turen lekende lett!

Bussturen tilbake til Birkeland var også stas. Og åtte stolte barn ble møtt av (nesten) like stolte foreldre! Det ble en kjempefin tur som vi gjerne kunne tatt om igjen!

 

Stine R. Amundsen

Pedagogisk leder,

Birkeland barnehage