Skaper nærhet til bøker

SPENNENDE: Even (4), Evelina (4), Pelle (5), Isak (5) og Mari (4) følger godt med når pedagogisk leder Inger P. Birkeland leser fortellingen om musa og Gruffalo.

SPENNENDE: Even (4), Evelina (4), Pelle (5), Isak (5) og Mari (4) følger godt med når pedagogisk leder Inger P. Birkeland leser fortellingen om musa og Gruffalo.

I forkant av Barnehagedagen 2016 har barnehagene i Birkenes blitt oppfordret til å lese høyt for barna jevnlig.

I sanserommet i Birkeland barnehage har pedagogisk leder Inger P. Birkeland laget i stand en lesekrok for barna. Fem barn har satt seg til rette, og Birkeland går i gang med boka «Gruffalo» av Julia Donaldson og Axel Scheffler. I korte trekk handler den om en smart liten mus. Hun får alle til å tro at hun er venn med et uhyre, nemlig Gruffalo, og hun får uhyret til å tro at alle er redd for seg. Underveis oppdager man flere overraskelser, og selv om musa er liten og spe, er hun jammen ikke dum.

– Det er en artig fortelling med gode fantasiinnslag. Samtidig tar den for seg verdier som nærhet og relasjoner, og det er også et tydelig fokus på natur, sier Birkeland.

Ble ikke skremt

For barna var ikke Gruffalo en helt fremmed skikkelse. Og høytlesning, det synes de alle var spennende.

– Jeg har sett Gruffalo på TV før. Den er veldig gøy, og jeg synes ikke Gruffalo er skummel, sier Even (4).

– Jeg synes det gøyeste med boka var at Gruffalo skremte bort de andre. Men jeg ble ikke skremt selv, sier Pelle (5).

Birkeland forteller at de i barnehagen har hatt dyrene i Hakkebakkeskogen som tema den siste tiden, og at man i Gruffalo møter igjen mange av de samme dyrene, blant annet en mus og en rev.

 

Les mer om saken i Birkenes Avisa på papir!