Ingen tårer for “strafferunde”

I FULL AKTIVITET: Wetle (5) er i storslag, mens små og store vrimler i uteområdet til Birkeland Barnehage.
I FULL AKTIVITET: Wetle (5) er i storslag, mens små og store vrimler i uteområdet til Birkeland Barnehage.

I FULL AKTIVITET: Wetle (5) er i storslag, mens små og store vrimler i uteområdet til Birkeland Barnehage.

OPPVEKST. Skiskyting med erteposer og innlagte strafferunder var mektig populært da «Ski-VM» ble arrangert i Birkeland barnehage. Se bildegalleri fra den store dagen!

Tirsdag feirer små og store den årlige Barnehagedagen, som er et samarbeid mellom organisasjonene Fagforbundet og Utdanningsforbundet. Gjennom Barnehagedagen vil ansatte vise fram innhold og aktiviteter på arbeidsplassen, og bidra til å øke forståelsen for arbeidet i barnehagesektoren. I tillegg skal det være en hyggelig markering for barn og voksne. Rådgiver Hilde Høygilt i Birkenes kommune opplyser at det for tida er 340 smårollinger som går i barnehage i Birkenes, private og kommunale barnehager medregnet.
BirkenesAvisa lar Birkeland Barnehage illustrere litt av alt foregår rundt om kring. De var riktignok litt tidlig ute, med arrangementet “VM i Birkeland Barnehage”, som gikk av stabelen et par uker i forveien. Årets motto er “Ut på tur”, så dette er noe barnehagen jobber litt ekstra med for tida.

VM-arena utenfor døra

Da VM-dagen opprant, var barnehagens uteområde ferdig preppa, pølse, brød og gelé ventet på sultne barn, varmestua var oppvarmet og flagg, musikk og ballonger på plass. Og værgudene viste seg fra sin aller beste side.
– Det ble rett og slett veldig vellykka! Ungene var så fornøyde og greie hele dagen, forteller Marte Heimdal Svaland, som er ansatt i barnehagen på Strøget.
Målet med dagen var først og fremst å ha det gøy med leik og moro utendørs. Men det er vel ikke til å stikke under en stol at årets ski-VM var til betydelig inspirasjon, i hvert fall for de eldste barna.

Gøy med “strafferunde“

“Skiskyting” viste seg å bli en stor suksess. Kasting på blink med erteposer utløste en og annen “strafferunde”, som ble taklet med glans. Og deltakerne fikk ikke bare én sjanse, nei.
– Jeg tror noen av de ivrigste stilte til start ti ganger, ler Marte.
Dagens mange høydepunkter ble foreviget med kamera, og bildene har “rullet og gått” på en pc slik at foreldrene også har fått et innblikk i begivenhetene. (Alle foto Birkeland Barnehage)