Seniorene marsjerer

TOMTA: Startklare seniorer på Tomta sentralt på Birkeland.

På`n igjen – fremad marsj!

Ingressen må sies å være relevant for ei seniorgruppe som starter opp igjen med ukentlige torsdagsturer etter to måneders opphold.

Torsdag 1. februar var ti seniorer samlet på Tomta, motiverte for årets første vandring i nærområdet. De første turene på denne tiden av året og noen uker fremover finner sted i lokalmiljøet og følger fortauer og veier som er mest mulig snø- og isfrie.

Når våren kommer, og det blir bart terreng, søker vandringskvinner og – menn ut i skog og mark i perifere deler av bygda, gjerne også utenom kommunens grenser.

Hvor skulle vi gå i dag, tro? Guiden vår, Ole Aasen, hadde planen klar: Gang- og sykkelstien over Øvre Birkeland og så videre følge skiltet mot Natveitåsen. Dette er navnet på et betydelig stort byggefelt med mange nye boliger og egen barnehage.

Vi krysset Lina eller Flakkvannsbanen, og i gapahuken i skogen like ved, fant vi rasteplasser godt under tak. Der ble det lang prate- og spisepause mens guiden samtidig sørget for å holde liv i bålet like utenfor. Også denne dagen, som så mange ganger tidligere, opplevde vi hvor herlig livet er ute i Guds frie natur.

Veien tilbake gikk langsetter Lina forbi Birkeland skole og den vanlige gang- og sykkelstien gjennom Speiderfeltet. Tilbake på Tomta var alle godt fornøyd med utflukten, værforholdene og en tilbakelagt distanse på 5,4 kilometer i moderat tempo. Ikke minst tilfredsstillende var det å komme «i gangfart» igjen.

 

Innsendt av Knut Geir Aas