Radioarbeid på Zanzibar

Per Birkeli

En kvinne fra Rogaland valgte å investere sine sparepenger i andre menneskers frelse.

Utenfor kysten av Tanzania, et lite stykke sør for Ekvator, ligger det tropiske paradiset Zanzibar. Kanskje visste du at øygruppen er et ettertraktet reisemål, kjent for sine flotte strender og et behagelig klima. Langt mindre kjent er det nok at den kristne tro har trange kår på de tropiske øyene.

Zanzibar er en del av Tanzania. Men mens mer enn halve befolkningen i fastlands-Tanzania regnes som kristne, er trolig mindre enn en av hundre på Zanzibar kristne. De andre 99 er muslimer.

Norea Mediemisjon har i en årrekke hatt radioarbeid på Zanzibar. For noen år siden begynte vi å se på mulighetene for å starte opp kristne radiosendinger på Zanzibar. Vi visste det ville koste om lag 100.000 kroner å starte opp lokale sendinger, og drive disse det første året. Problemet var bare at vi ikke hadde disse pengene. I et radiointervju fortalte Per Birkeli, daglig leder i Norea, om at det var prosjekter en ønsket å lansere, men at en manglet kapital.

Noen dager senere fikk Birkeli en telefon fra en kvinne i Rogaland. – Jeg hørte intervjuet på radioen, fortalte hun, – Og nå vil jeg gjerne vite litt mer om hva slags prosjekter dere trenger hjelp til å finansiere. Birkeli fortalte da litt om noen av de områdene der vi ønsket å starte opp et mediearbeid. Etter en stund sier kvinnen. – Jeg har 100.000 kroner stående på en konto. Hva kunne dere bruke disse pengene til hvis jeg sendte dem til dere?  – For disse pengene kan du få ditt eget radioarbeid på Zanzibar, svarte Birkeli. – Dette tilsvarer prisen for oppstart av kristne sendinger der, og driften av sendingene det første året.

Noen dager etter hadde Norea pengene på kontoen, og få uker senere var kristne sendinger etablert på øygruppen. En av dem som etter hvert begynte å lytte til disse sendingene heter Elisabeth. Hun ble voldtatt da hun var 15 år gammel. Da det viste seg at hun var blitt gravid, vurderte Elisabeth både selvmord og abort. En tante inviterte henne til å lytte til sendingene våre, og gjennom dem fikk hun litt etter litt hjelp til å forsone seg med livet slik det var.

En kvinne fra Rogaland valgte å investere sine sparepenger i andre menneskers frelse. Elisabeth er nå blitt mor til ei nydelig lita jente. Det beste av alt er at hun har tatt imot Jesus som sin frelser. Den lille jenta fikk navnet Grace, som betyr nåde. Elisabeth og Grace gleder seg over livet de har fått. Og det beste av alt – de kan glede seg over at de har fått løfter om et evig liv.

Dette arbeidet kan du få høre mer om på Birkeland bedehus 3. mai.

 

Per Birkeli