Bergtok bedehusfolket

SAMARBEID: Den halvannen time lange konserten inneholdt både soloopptredener og fellesnumre der Hans Petter Hammersmark hadde støtte av Ungdomskoret Crescendo.

Med god hjelp fra Ungdomskoret Crescendo holdt gospelstjerneskuddet Hans Petter Hammersmark en forrykende konsert på Birkeland bedehus fredag kveld.

Stikkord: Smittende engasjement, utømmelig energi og stor, stor stemmeprakt. 26-åringen fra Stavern – opprinnelig fra Vågsbygd i Kristiansand – ble kjent for det norske TV-publikummet gjennom den første sesongen av The Voice på TV 2. Senere har han opptrådt også i Beat for Beat på NRK.

– På The Voice fikk jeg ikke lov til å synge gospel, for det solgte visst ikke så godt. Det skjønner jeg ikke, for her er det jo fullt hus, smilte Oslo Gospel Choir-solisten før han gjøv løs på et utvalg gospelklassikere på norsk, svensk og engelsk.

På repertoaret sto også et par egenproduserte låter, blant annet premieren på en helt ny sang. Nevnes må også Hammersmarks faste pianist Kjetil Grevle Teien, som imponerte med ekvilibristisk fingerføring. Birkeland var ett av stoppestedene på en miniturné der målet er å promotere Star of Hope.

Hans Petter Hammersmark er ambassadør for hjelpeorganisasjonens arbeid for å gi barn med funksjonsnedsettelser i Romania et verdig liv. Under konserten ble det vist en filmsnutt fra hans besøk i Romania for noen år siden. Ved utgangen var det mulighet til å tegne fadderskap for organisasjonen. Køen var lang av borkiser som ville støtte det viktige arbeidet og slå av en prat med den sympatiske gospelstjernen.

Så var det også en strålende fornøyd 26-åring Birkenes Avisa fikk en prat med etter at siste publikummer hadde forlatt bedehusfoajeen.

– Helt fantastisk at det kom så mye folk! Det hadde jeg ikke forventet. Jeg er sååå takknemlig. Dette må jeg gjøre igjen, hvis jeg blir bedt, da, lovet Hammersmark.

Når han ikke turnerer, jobber han i KRIK (Kristen Idrettskontakt). Men mye av tiden går med til musikk, og fram mot sommeren blir det mye studiojobbing for å få ferdig minst en EP og et par singler. Innimellom vil 26-åringen reise rundt i landet for å gjøre det han liker best; synge gospel og samle inn penger til Star of Hope. Da skal du ikke se bort fra at han dukker opp på Birkeland igjen.