Bønnedelen minutt for minutt

BØNNEMØTE: Inger Aslaug Gabrielsen og resten av diakoniutvalget i Birkenes menighet inviterer til høytlesning av bønnedelen i salmeboka. Minutt for minutt vil de pløye seg gjennom bønnene.

En helt vanlig torsdag kveld vil bedehuset på Birkeland fylles med bønn – minutt for minutt.

– Vi har diskutert om vi skal velge ut noen emner, men vi velger å pløye gjennom det hele, sier Inger Aslaug Gabrielsen i diakoniutvalget i Birkenes menighet.

Tydelig inspirert av såkalt sakte fjernsyn, hvor NRK må kunne sies å være i verdensklasse, lanserer den lokale menigheten i Den norske kirke sin versjon. Tidligere har kor over hele landet sunget salmeboka minutt for minutt på NRK, men da tok de ikke for seg bønnedelen.

– Så vidt vi vet har dette aldri blitt gjort før, og vi er jo spente på om vi kommer oss igjennom på to kvelder, sier Gabrielsen.

Både 29. september og 13. oktober vil de ta til hjelp for å rekke å lese seg gjennom alle bønnene. Dersom det ikke skulle gå, vurderes det om det skal settes opp en ekstraforestilling. Det blir i så fall etter nyttår.

– Vi ønsker at vi sammen skal bli kjent med den rike skatten som vi har i bønnene fra kirkens første tid, og fram til vår egen. Derfor inviterer vi alle som vil til å bli med på dette arrangementet, sier Gabrielsen.

Planen er å lese bønnene fortløpende etter hverandre, og publikum inviteres til å lese med, eller bare sitte å lytte. Salmebøker til arrangementet vil være tilgjengelig.

– Begge kveldene starter med kaffe, te og kringle, og det blir litt musikk mellom bønnene. Vi håper dette er noe folk setter pris på, avslutter Gabrielsen.