Nytt år, ny konsert

Nyttårskonsert: Birkenes hornmusikk er klar for nok en nyttårskonsert.

Nyttårskonsert for tredje gang med hornmusikken.

Nyttårskonserten i Wien ble første gang arrangert i 1939. Fra 1959 har den blitt direkte overført til TV til over første land.  Neste år er det 60 års jubileum, så det må sies å være en solid tradisjon.

Tradisjon er det også blitt at Birkenes Hornmusikk holder nyttårskonsert. Det er riktignok bare på tredje året, men det er mer enn nok til å få tradisjonsstempel.

Når leder i korpset, Arvid Falander sier «kom og hør og se», forteller det at programmet nok inneholder noe mer enn korpsmusikk.

– Men jeg vil ikke røpe mere, det er litt gøy med overraskelser, sier Falander.

Variert program

Han forteller at konserten er todelt.

– Første avdeling er viet sirkusmusikk, og andre halvdel er mere tradisjonell nyttårsmusikk som vi kjenner det fra TV med både champagnegalopp og Radetzkymarsj. Det behøver heller ikke være en overraskelse at Tone Foss By er engasjert som konferansier, sier han.

Da kan vi jo gjette på at det vi innbys til å se enten er ballett, som vi er kjent med fra Wien – eller noe som har med sirkus å gjøre. Men her holdes kortene tett til brystet.

– Det behøver heller ikke være noen hemmelighet at vi har fått med oss Bjørn Olav Hartvigsen som sangsolist. Han har tidligere sunget med Storbandet, nå vil han synge med ekstra stort band -hornmusikken. Og i pausen blir det servering som er inkludert i prisen, sier Falander.

Er blitt flinke

Birkenes hornmusikk består av 30 musikere hvor de aller fleste er hjemmehørende i Birkenes. Dirigenten, Kari Ingelsrud, er riktig nok importert. Vanligvis er det øvelse en gang i uka, men inn mot nyttårskonserten intensiveres det med både vanlige øvelser og øvelseshelg.

– Det er alltid godt å ha noe å jobbe fram mot, og de som kommer på konserten skal få oppleve stivpynta musikanter, og mye fin musikk. Vi synes selv at vi er blitt veldig flinke, ikke minst takket være Ingelsrud som gjør en fabelaktig fin jobb med korpset, sier Falander.

Ikke overraskende, håper han riktig mange vil være sammen med korpset på denne konserten.