Nye og gamle på messe

TREKUNST: Miriam Rock-Sviland med sin Wood Art-kunst.

Lefser og smultringer forsvant på under en time.

– Det er nesten 30 år siden salgsmessa på Engesland starta opp, sier Silje Vegusdal Røsstad fra hovedkomiteen, når hun annonserer trekning på basarbøkene.

Både kransekaker, potteplanten Paul i øye, og en masse andre gevinster skifta etter hvert eiere.

Messa er fast hvert år første lørdagen i november. Det er Il Gry og Vegusdal bygdekvinnelag som er arrangører. I år var det mange utstillere, og Birkenesavisa telte godt over 20 stands. Lokalavisa merker seg bra variasjon i vareutvalget, og kan rapportere om alt fra julegodteri og skjønnhetsprodukter til trekunst.

GAMLE TING: Eileen Meidell hadde hovedsakelig gamle ting på sin stand.

Wood Art tilhører sistnevnte, og er ny på messa. Miriam Rock-Sviland forteller at da hun mista jobben, begynte hun med trekunst. Sikkert inspirert av sin pappa, som også hadde stand med sine dreide treprodukter.

– De tradisjonelle lefsene og smultringene var borte på under en time, men jeg har fått bestillinger på mer, så nå får vi se hva det blir til, sier Anna Lauvrak.

Som vanlig stilte hun med tradisjonell bakst og møtte bygdefolk, og andre fra fjern og nær til rømmegraut, pølser, kaker og kaffe. Folk hadde god tid til å sitte ned og prate.

– Det er veldig koselig at folk kan sitte og hygge seg i selskap med andre over en kaffekopp. Det er faktisk de som sitter i flere timer, sier Eva Aabel Retterholt fra hovedkomiteen.

HJEMMEBAKST: Anette Rødli med masse godsaker, som mange lot seg friste av.