Ny rektor ved folkehøyskolen

NY REKTOR: Geir Reinertsen.

49-åring tilsatt som rektor ved Folkehøgskolen Sørlandet. Kona er allerede rektor i Birkenes.

Geir Reinertsen begynner i stillingen 1. august. Han er fra Vennesla, det høres på dialekten – og han bor i Vennesla sammen med kone og tre barn. En er riktignok utflyttet, men det er to igjen i heimen, og fruen, Wenche, er for øvrig enhetsleder ved Engesland oppvekstsenter.

– Har du programerklæringen klar?

– Jeg tror ikke jeg skal komme med de store planer og programmer. Folkehøyskolen på Birkeland har vært veldrevet i mange år, og det er neppe behov for revolusjon. Men for meg blir det vesentlig å legge til rette for at både elever og ansatte trives, sier Reinertsen, som gir uttrykk for at det er viktig at den enkelte blir lagt merke til, det være seg lærer eller elev.

Erfaren rektor

Han har 20 års erfaring fra Øvrebø videregående skole. Der er han nå avdelingsleder for BA og TIP. BA står for bygg og anlegg, og TIP står for teknikk og industriell produksjon.

– Øvrebø videregående er eiet av Blå Kors og drives med statlig støtte, så jeg har litt erfaring i å drive med skole som må forholde seg til både organisasjoner og myndigheter, sier Reinertsen, som selv har bakgrunn fra Normisjon, hvor han også har vært styreleder i region Agder.

Folkehøyskolen er i dag eid av Agder region av Normisjon, Indremisjonsforbundet Sør og Agder krets av Norges KFUK/KFUM, og finansieres ved statlige midler og skolepenger fra elevene. Og det er en stor bedrift med 130 elever, nærmere 30 ansatte og et utall av bygninger og rom å ta vare på.

Folkehøyskole er livsstil

– Hva kjennetegner den nye rektoren?

– Det er et omfattende spørsmål, men i denne sammenheng tror jeg det må være at jeg trives sammen med mennesker. Og her vil jeg jo få mange å trives sammen med, og mange å legge til rette trivsel for. Lærerne må trives for å gjøre en god jobb, og ungdommene betaler jo en god del for å gå her et år, og da må de trives hvis de skal få utbytte av året på folkehøyskolen, sier Reinertsen.

– Rektorstillingen her er vel ikke noen ni til fire jobb?

– Det er det vel ikke for noen som arbeider på folkehøyskole, men det blir en livsstil hvor trivsel betyr mere enn timer. Dessuten er jeg vel ikke veldig fortrolig med å arbeide i ni til fire jobb, så det går nok bra, og jeg ser veldig fram til begynne, forteller Reinertsen.

– Når kommer flyttelasset?

– Jeg regner med å bli boende i Vennesla. Avstanden til Birkeland er ikke avskrekkende og det er jo større avstander innen Birkenes kommune enn fra Birkeland til Vennesla. I gamle dager var det vel egen rektorbolig og nærmeste boplikt for rektor. Det er det ikke nå, og da tror jeg det går greit å bo i Vennesla, avslutter Reinertsen.