To nyttårskonserter i kveld

KONSERT: New Voices spiller på Folkehøgskolen Sørlandet i kveld.

KONSERT: New Voices spiller på Folkehøgskolen Sørlandet i kveld.

I dag feires det nye året musikalsk. Både på hornmusikken og folkehøyskolen inviterer til hver sin festaften lørdag kveld.

– Det er tid for den årlige nyttårskonserten som er åpen for alle som ønsker å komme. I år får vi besøk av en vokalgruppe fra Oslo, sier Linda Sødal ved Folkehøgskolen Sørlandet.

Det er gruppa New Voices som tar turen fra hovedstaden. I sommer gjestet de Sørlandet og Skjærgårdsgospel på Risøya. Selv beskriver de seg selv som en vokalgruppe som beveger seg i gospel- og poplandskapet.

– New Voices er en skikkelig gruppe fra hovedstaden, som vi tror vil skape god stemning. Jeg håper mange tar turen til folkehøyskolen, og det er fri entré, sier Sødal.

Et par steinkast unna folkehøyskolen stiller Birkenes Hornmusikk med fullt orkester i kulturarenaen på Valstrand. Messinginstrumentene er nypolert, og musikkorpset lover wienertoner. Dirigent Kari Ingelsrud forteller at målet er en spektakulær forestilling.

– Det blir en nyttårskonsert av det format man er vant til fra Wien. Det blir variert musikk, og vi skal blant annet spille Verdis «Slavekoret» sammen med Birkenes Bygdekor, sier Ingelsrud.

Sammen med bygdekoret deltar også en danseklubb fra Kristiansand. De skal ifølge dirigentene være helt fantastiske. Kvelden avsluttes med skikkelig nyttårsmusikk.

– Dette blir en festaften, og jeg tror det skal bli ganske morsomt. Geir Knutson er konferansier, og jeg er sikker på at han har noen festligheter på lur, sier hun.