Ny musikk i varmen

RIBE: Asbjørn Ribe er klar med ny musikk i sommer. FOTO: GISLE BJØRNEBY

To birkenesinger er klare med ny musikk i sommervarmen.

Trommis Stian Stapnes og bandet Bae Louie er klare med sin aller første singel. Det er bandets første, og ifølge et presseskriv skriver vokalist Mirjam Omdal om den velkjente problemstillinga hvordan i all verden takle et avstandsforhold.

Der hvor andre artister ville tydd til en rolig og melankolsk låt, velger Bae Louie å sette temaet inn i en helt annen musikalsk ramme. Omdal skildrer utfordringer og gleder ved å ha et forhold som krever tur-retur billetter til andre siden av jordkloden på grunn av en Hawaii-basert kjæreste.

Bandgutta rammer dette inn med deilige synther som tar deg tilbake til da synthen toppet på 80-tallet, et tromme-beat som gynger og gynger og gynger, og en basslinje som spretter like mye som i Motowns glansdager.

Flere konserter

Bae Louie er et firemannsband, bestående av vokalist Mirjam Omdal, trommis Stian Stapnes, pianist Marcus Nilsen og bassist Arild Strøm. Bandet lager hiphop- og soul-inspirert pop som kan sorteres under kategorien urban.

Låta «Wonderful» er den første singelen de gir ut. Likevel har de allerede fylt scener som Samfunnet, Dattera til Hagen og Parkteateret til randen, og ikke minst spilt på Slottsfjell-festivalen. De har blitt spilt og intervjuet på Radio Nova og omtalt av norsk presse. Det er liten tvil om at det er mange som er klare for deres første slipp.

Vokalist og låtskriver Omdal er kjent fra The Voice 2017, og er blitt kjent for en stemme med særpreg i tillegg til å ha mye energi og holdning på scenen. Gutta i bandet spiller tunge beats, drivende basslinjer og feite synther. Alt er bygget på et fundament bestående av afroamerikansk musikktradisjon, neosoulrytmer og norsk elektrogymnastikk anno 2017. Det gjør det visstnok umulig å stå stille.

Uoppdaget skatt

I presseskrivet fra organisasjonen rundt Asbjørn Ribe beskrives han som landets største uoppdagede artistskatt. Hans helt egne låtunivers skal være svært emosjonelt, sterkt poetisk, musikalsk medrivende og likevel lett tilgjengelig. Og tilsynelatende med flere lag som dukker opp ved gjentatt lytting.

Ribes fjerde plate med norske tekster slippes til høsten, men allerede er to låte tilgjengelig for publikum, «Forsiktig» og «Siste gangen». Førstnevnte beskrives som en skjør låt, som du kan kjenne deg igjen i om du noen gang har blitt sint på noen du er glad i, sagt for harde ting, og som du angrer på. Kanskje finner du ut at det har skjedd for siste gangen. Det beskriver den andre låten, en tilstand hvor man må slippe taket, og erkjenne for seg selv og andre at noe er over.

Ribe har ifølge pressemeldinga vært en stor favoritt blant musikkelskere, men har gått litt under radaren til de store massene, med unntak av noen låter som har rotert kraftig på radio. Hans nye plate vil muligens sette ham tydeligere på musikkartet, om det finnes noe rettferdighet, da.