Lanserer Råtassen

ORIENTERINGSLAGET: Lars Jøran Sundsdal, Asgeir Reiersen Jensen, Espen Birkenes, Magnus Mosfjell, Steinar Aas, Sigurd Svaland Aas og Bjørn Stormoen.

Nå braker det løs igjen, og i år med et nytt tilbud.

Orienteringsgruppa i Birkenes idrettslag starter med treningsløp førstkommende tirsdag, 24. april – kl. 17.30 på skiskytterstadion. Som tidligere år vil det være løyper med varierende lengde og vanskelighetsgrad, slik at alle kan finne en løype tilpasset eget ferdighetsnivå.

I tillegg til dette inviterer orienteringsgruppa til «Råtassen». Råtassen er et nytt spennende orienteringstilbud med fartsfylte utfordringer med kart og kompass. Råtassen passer for jenter og gutter fra 4. klasse.

Denne aktiviteten passer for deg som er helt ny, men vil også være gøy for deg med mer erfaring. Vi har trenere som lærer deg kart og kompass gjennom lek og moro. Våre trenere er erfarne ungdommer og voksne. Vi tilbyr et åpent og positivt miljø, som har fokus på idrettsglede i skogen. Første tirsdagen blir det informasjon for de voksne, mens barna trener.

Har du ikke mulighet denne dagen, er du like velkommen på en av de neste treningene.

Orientering foregår i skogen og det er viktig å bruke sko og lett tøy som tåler å bli blaut og skittent. Joggesko eller orienteringssko – ikke støvler, da vi legger vekt på gleden ved å løpe med lett utstyr i skog og myr.

Orienteringsgruppa skaffer kart, kompass og brikke (som brukes til elektronisk stempling). Brikke og kompass kan lånes av orienteringsgruppa. Kart vil bli delt ut på treningene.

I tillegg til treningene deltar vi på ulike o-løp i nærområdet og av og til reiser vi på løp litt lengre unna. Hvert år pleier orienteringsgruppa å tjuvstarte sesongen med tur til Syden (les: Danmark) og ettervinterens vakreste eventyr – NordJysk 2-dagers.

Et svært populært og sosialt opplegg, som de siste årene har trigget 40-60 reiselystne til å ta båten over. I år gikk turen til Tversted på Nord Jylland, med trening fredag og løp lørdag og søndag. Kong vinter hadde lagt et fint slør over løypene, slik at fjellapene skulle få følelsen av å løpe på hjemmebane.

Omtale og bilder fra turen finner du på www.orientering-birkenes.il.no.

Til slutt vil vi minne om den fantastisk flotte kulturorienteringen. Årtes poster er lagt til området rundt Grimevann/Espe. Kart/konvolutt kan som tidligere år kjøpes for en rimelig penge på Best servicesenter og på biblioteket på Birkeland.

 

Steinar Ånesland