Seier på hjemmebane

GULL: Ingrid Mosfjell sikret Birkenes IL et gull i sprintorienteringa på hjemmebane. Her under premieutdelinga på skiskytterarenaen.

En gull og mange bom i kretsmesterskapet lørdag.

– Jeg synes det gikk bra, selv om jeg bommet på noen poster. Det er alltid kjipt å bomme på hjemmebane, og det skal jo egentlig ikke skje, sier Ingrid Mosfjell, og legger til:

– Man føler man har god kontroll og kjenner løypa, men så løper man feil likevel.

Lørdag samlet orienteringsløpere fra Aust- og Vest-Agder til kretsmesterskap sprintorientering på Birkeland. Løypa snirkler seg rundt på begge sider av Strøget, og dermed er sjansen stor for at den jevne borkis uforvarende kan ha lagt merke til mesterskapet.

Sikret seieren

Det lokale gullet ble det Mosfjell som sikret i klassen D 13-14. Hun var hakket mer fornøyd enn gutta etter målpassering. For ordens skyld kan vi nevne at hun var alene i sin klasse, men gull er gull som det sies.

– Haha, ja det spiller jo egentlig ingen rolle om man er alene eller ikke i et kretsmesterskap. Nå skal det sies at jeg ikke har for vane å vinne når det stiller andre i klassen, sier hun muntert.

Mange bom

På forhånd var det knyttet størst forventing til Birkenesingenes innsats i H 15-16. Av seks påmeldte i denne klassen, stilte tre i blå og hvite drakter fra Birkenes IL.

– Det gikk ikke så greit i dag, til det ble det for mange bom, og det var dessuten for varmt. Det er ikke så greit å bomme på hjemmebane, men jeg pleier å gjøre det, sier Magnus Mosfjell til Birkenesavisa.

– Hva betyr et kretsmesterskap for deg?

– Et kretsmesterskap for meg er det samme som et vanlig løp, bortsett fra at vi får en medalje dersom vi vinner, sier Mosfjell, etter målgang på skiskytterarenaen.

Kostet tid

Det ble en tredjeplass på ham, mens Asgeir Reiersen Jensen stakk av med andreplassen. Klasseseieren (H 15-16) gikk til Kristiansand og David Runde.

– Jeg kjenner området veldig godt for jeg trener mye her, både på rulleski og til fots. I dag synes jeg det gikk helt greit, men jeg løp ett løp på torsdag som jeg fortsatt kjenner i beina, og det spilte nok litt inn. Dessuten hadde jeg en idiotisk bom, med helt feil retning ut fra en post. Det kostet meg litt tid, sier Jensen.

En klasse opp (H 17-20) ble beste birkenesing Sigurd Svaland Aas. Han endte på en femteplass, bak fire løpere som alle sammen løper for Kristiansand orienteringsklubb.

Finner postene

– Det ble dessverre en del bom. Man tror man er kjent, men så er man egentlig ikke så godt kjent som man tror. Når slikt skjer på hjemmebane er det gjerne fordi man kjenner på presset, og ønsker å løpe litt fortere enn det man egentlig er god for, sier Aas til Birkenesavisa.

– Hva innebærer en bom i orientering?

– Det er ikke sånn at man ikke finner posten, men om man taper 10-20 sekunder på en post kan man snakke om en bom. Spesielt i sprintorientering kan det skje, når man må ligge i forkant og tenke hvor en skal løpe til neste post, sier han.

For øvrig ble det to andreplasser i klassene H 13-14 og H13-16C. De sto henholdsvis Martin Reiersen Jensen og Edvard Ånesland for.

BIRKENES: Henrik Svaland Aas nærmest kamera løper for Kristiansand orienteringsklubb, resten er trofaste mot Birkenes IL. Magnus Mosfjell i midten og Martin Reiersen Jensen.