Høstfest med trubadur

Trubadur: Hans Arne Arntsen flankert av kveldens konferansier Eva Hommen på den venstre side, og Ester Haugland på den høyre.

Gamle slagere og god stemning under høstfesten på Engesland.

– Er det noen her som er forelska, spør trubadur og gjøgler Hans-Arne Arntsen.

Det er en mild høstkveld midt i oktober, og trubaduren har tatt turen til Engesland. Og jo, det er jo noen som er forelska, og forsamlinga får seg en god latter når Arntsen småprater mellom alle sangene han henter fram fra glemselen.

Gamle slagere

Hvem husker vel ikke «Vaya Con Dios» og «Hele uken alene». Disse og flere slager fra det glade 50-tall fikk publikum til å stemme i og synge med.

Ertesuppe og et bugnende kakebord fikk bein å gå på, likeså et rikholdig gevinstbord gitt av lokale bedrifter. Det er Vegusdal kvinne- og familielag som arrangerer høstfesten.

Denne dagen er verdens dag for psykisk helse, og da ble fokuset satt på raushet. Det passa bra, for rause er husmødrene på Engesland. Kvelden blei god med mye varme, humør og gode samtaler, som fulgte med ut i den friske høstlufta.

Norge i bobil

Trubadur Arntsen er opprinnelig fra Rødøy på Helgelandskysten, og er nå bosatt i Brandbu på Hadeland. Han forteller at trubadurhistorien startet i 2010.

– Jeg var ansatt på hovedkontoret til Expert i Oslo. Det var jo en kjedelig jobb, så i 2010 sa jeg opp, og begynte å underholde med sang og moro i forskjellige lag og foreninger. Etter hvert har jeg reist landet rundt i bobilen min, sier han, og legger til:

– Jeg tror jeg har delt ut 120.000 sanghefter rundt om, der står både adressen min og til hjemmesida mi, ellers ryktes det at jeg har vært på besøk, sier den blide trubaduren.