Homobestevenn ingen vinnersak

GAYGALLA: Finansminister Siv Jensen kåret til årets homobestevenn under Gaygalla 2018 på Chateau Neuf i Oslo lørdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Siv Jensen (Frp) er årets homobestevenn. Det liker ikke Odd Gunnar Tveit (Frp).

– Jeg liker det ikke, hun skal ikke profilere slike saker, sier Odd Gunnar Tveit (Frp) til Birkenesavisa.

I helga ble Gaygalla arrangert i hovedstaden, etter en fire år lang pause. Arrangementet skal hedre og hylle personer i og rundt homobevegelsen. Partileder og finansminister Siv Jensen (Frp) ble kåret til «årets faghag», som flere medier i helga har oversatt til «årets homobestevenn».

– Hva er galt med å være bestevenn med en homo?

– Nei, det må hun få lov å være, men hun trenger ikke profilere det så voldsomt, sier Tveit.

Kritisk til utdeling

Til VG forteller Jensen at hun har mange gode venner med forskjellige legninger, og at hun er like glad i alle.

– Jeg synes det er veldig bra at vi lever i et samfunn hvor folk kan leve ut sin kjærlighet overfor hverandre uavhengig av legning. Hvis jeg kan bidra til å fjerne fordommer slik at alle kan være den de er, så er det en ære, sier hun til VG via statssekretær Petter Kringe Tvedt.

Komiker Lisa Tønne var på utdelingen og er blant dem som nå reagerer.

– Homobevegelsen står for inkludering, for mangfold. Da er det underlig at lederen for et parti som står for det stikk motsatte stikker av med denne prisen. For meg er det litt som å være tyrefekter og samtidig være vegetarianer, sier Tønne til VG

Partiet er delt

Tveit er usikker på om kritikken fra Tønne med flere er berettiget.

– Nei, det vet jeg ikke, men jeg hadde i alle fall håpet Jensen ikke hadde fått prisen. Partiet er nok delt på midten, og det er plass til alle synspunkt, sier Tveit.

– Du sier Jensen profilerer seg på utmerkelsen, men hun velger vel ikke selv om hun får en pris?

– Nei, men hadde hun trengt å takke ja? Jeg tror hun skyver vekk en god del velger, og jeg tror partiet hadde tjent mer på å si nei takk. Dette er ikke noe vinnersak for oss, sier han.