Flott tur til Narestø

KOS: Folk soste seg på den fine uteplassen til Sidsel Skreddervolden, Ester Haugland i forgrunnen.

Pensjonistlaget dro til kysten for sommeren.

– Dette må vi gjøre hvert år, sa Signe Fidje, og flere stemte i at jo, her kunne man ha sommeravslutningen på eldretreffa hvert år.

Det blei en strålende dag med solskinn fra klar himmel, og stille på sjøen. Man befant seg i gamle Flosta kommune mellom Arendal og Tvedestrand, nærmere bestemt Narestø.

Sidsel Skreddervolden som er særboer til Jens Vellene, hadde vært så generøs å invitere pensjonistlaget i Vegusdal til hennes praktfulle heim.

Før smørbrød og kaffe ble det ei kort orientering om stedet. Skreddervolden er godt kjent med Vegusdalfolket, da hun bodde på Engesland i 1977- 78, mens huset hennes ble bygd her ute.

– Da sa folk «du verden så fint så fint Jens har fått det», skyter Vellene, inn og ler.

Hun forteller at det er tre bosettinger her i Kilsund, Narestø og Arnestad. På 50 tallet var det tre skomakere og tre bakere. Skjenkestue var det og i et gammelt hus fra 1500 tallet, nå er det helst sommergjester i husa på Narestø, forteller Skreddervolden.

Det lille idylliske kystsamfunnet, Narestø, ser man rett over bukta hvor hun er bosatt.

Birger Solås hadde med seg noen treskjeer, som Anders Trældal i sin tid hadde laga. Han var bror til bestefaren til Helge Trældal, det var bruneskje (til å brune saus med), smøreskje, røreskje og spiseskjeer. Riktig fine var de, og kanskje gode å ete med.

En flott tur i et nydelig vær, og «vi kommer gjerne igjen», lød det fra samtlige besøkende.

TRE: Vertinna med ei av treskjeiene til Anders Trældal.