Flere nestenulykker

ARKIVFOTO

Er det foreldrenes ansvar å stå vakt for å passe på at bilister følger skiltinga ved skolen?

Jeg er far til to jenter som går i 3. klasse på Birkeland skole. Det bor mange barn her i Kleivstykket, og vi kan vel si det samme om Smalsundlia. Det er mange barn fra 1. til 10. klasse i området.

«Det skal satses på skole og skolevei» sier både regjering og kommune, men da har de åpenbart glemt oss her oppe.

Her i Kleivstykket bor vi nærme skolen og det er kjempegreit. Men det er ett problem som vi foreldre i lang tid har prøvd å løse. Det er veien fra t-krysset Smalsundveien, Kleivstykket og Smalsundlia.

Den nederste delen av Smalsundlia har ikke gangsti eller noen som helst fysisk hindring mellom biler og elever.

Selv om kommunen har satt opp «Innkjøring Forbudt» skilt i t-krysset, så er det utrolig mange foreldre som ignorerer dette skiltet, og kjører ungene til skolen denne veien.

Det har vært en del nestenulykker med at barn nå på glatta, og det er totalt uansvarlig av bilistene som «bare» skal kjøre der en liten tur.

Vi foreldre har prøvd å sette en stopper for dette med å stå vakt ved krysset. Jeg sto der i morges og noen stoppa da de fikk se meg, og noen kjørte elegant forbi. Da jeg stoppet dem på returen fra skolen, ble jeg servert endel Albert Åberg-unnskyldninger: «Jeg skulle bare…», «Barnet har vondt kne» og «Jeg glemte dette».

Innkjøring forbudt gjelder vel også for el-biler og vonde bein, skulle jeg tro.

Det hadde vært en stor hjelp om kommunen, skolen, fylket eller dem som er ansvarlig kunne sette opp en profilbetong-fender fra der hvor gang- og sykkelstien slutter, og ned til snuplassen i Smalsundlia. Vi håper inderlig at det blir gjort noe FØR det skjer et uhell, og det er vel ikke foreldrenes ansvar å stå vakt for å stoppe biler?

 

Harald A. J. Garcia