Topper laget for tidlig

ILLUSTRASJONSFOTO

Fotballtrenerne må ikke glemme gleden over å drive idrett.

LESERBREV: Fotball er verdens største sport, spilleregler ble første gang nedtegnet i England i 1863. I Norge reguleres sporten av Norges fotballforbund og internasjonalt av FIFA. Fotball spilles på profesjonelt nivå over hele verden. Millioner av mennesker besøker jevnlig fotballstadion for å se sitt favorittlag.

Mange spiller fotball på amatørnivå. På Birkeland er det mange lag, både jenter og gutter. Selv spiller jeg fotball på Birkenes gutter 11. Jeg synes det er gøy å spille fotball fordi jeg møter vennene mine.

Utfordringen med fotball er at noen trenere begynner å toppe lagene tidlig. Det betyr at treneren bruker nesten hele tiden de beste spillerne. Mange får da lite spilletid.

Jeg kjenner noen som sluttet på fotball fordi treneren kun skulle bruke de beste på kamp. Selv om han gjorde sitt beste, var han ikke god nok for treneren.

Min oppfordring til trenere er at alle spillere skal få like mye spilletid. Vi trenger ikke alltid å være så opptatt av å vinne og gode resultater. Husk idrettsgleden!

 

Emil

6C Birkeland skole