Fikk solgt benken

SOLGTE BENKEN: Nicklas Arnesen, Daniel Ohrvik Wisløff og Gabriel Rugsland.

Premiedryss over elevbedriftene på Valstrand.

Onsdag 11. april var det duket for årets elevbedriftsmesse som arrangeres av Ungt Entreprenørskap. Valstrand skole har ti grupper med elever som siden i høst har startet opp sine egne bedrifter i valgfaget produksjon av varer og tjenester og arbeidslivsfag.

Det var 39 spente elever totalt som tok bussen til Sørlanssenteret denne morgenen. Disse elevene skulle vise frem bedriftene sine foran reelle kunder, elevbedrifter fra andre skoler i Agder og for dommere som skulle juryere dem.

Hav av bedrifter

Elevbedriftene konkurrerte i fem ulike kategorier: Beste læringsprosess, beste hjelpekorps, grønt og genialt, beste salgsteam og beste markedsføringsmateriale.

De tre førstnevnte prisene hadde elevene sendt inn på forhånd, mens de andre ble juryert på selve messen. Etter et par timer med rigging var utstillingene klare.

Det var et hav av store og små bedrifter som sto utstilt på rekke og rad utenfor XXL denne formiddagen. Unge entreprenører med sine ideer og sine egne bedrifter.

Solgte benken

Birkeland miljøsnekkere fikk solgt benken som de har jobbet med i timene på skolen, og gleden var enorm.  Under premieringen fikk denne bedriften både 1. plass på beste læringsprosess og 2. plass på grønt og genialt.

Bedriften har snekret benker og bord fra gjenbruksmaterialer som de har fått fra Uldal.  Dommerne kalte bedriften for løsningsorientert og de hadde hatt en god læringsprosess hvor de stadig kom med nye ideer som gjorde bedriften mer miljøvennlig.

Også Kinogutta, som har arrangert kino for elever på barneskolen, stakk av med to premier. Disse fikk 2. plass på beste hjelpekorps. Denne prisen er til den bedriften som gir mest glede og verdi til andre. De kom også på 3. plass på beste læringsprosess.

Prisdryss

Borkismekk, som mekker mopeder og alt annet med motor, fikk 3. plass for beste salgsteam. Det er ikke mange som har fått lov å stille ut mopeder inne på Sørlandsenteret. Cool Club fikk 1. premie for beste hjelpekorps. Bedriften har klubb for 4. til 7. klasse i kulturarenaen cirka en gang i måneden.

Foruten de premierte gruppene har Valstrand i år hatt mange flotte bedrifter. Tre kantinegrupper, gamlehjems gøy – som har aktiviteter på eldresenteret, mat i farta – som lager kokebok for travle ungdom, barnehagebesøk, og Billig.no som selger alt mulig rare duppedingser.

 

Anne Charlotte Ruud

 

PIZZARIARA: Are Sørensen, Tuva Væting Hodne og Aurora Birkeland.

COOL CLUB: Celinda Gottschalck, Nikolai Suvatne, Alexander Rugsland, Jone Jerdal og Hui Ann Risøy.