For mange bom

UNIVERSADEN: Espen Uldal sikret seg en fjerdeplass bak tre russere onsdag i Russland .Her avbildet på Sjusjøen. FOTO: ATLE ULDAL

Birkenesskiskytterne bommet for mye til å blande seg inn i pallkampene, men juniorene Espen Uldal og Thor Arild Aas leverte gode løp.

Det var gode forhold for både skigåing og skyting da første runde i Norgescupen for senior (DNB Cup) gikk av stabelen på Geilo i helga, med sprint lørdag og fellesstart søndag.

En som benyttet sjansen til å gå på seg litt selvtillit var sisteårsjunior Espen Uldal, som stilte opp i seniorklassen for å få god matching fram mot juniorenes norgescupstart i januar. 20-åringen er godt fornøyd med en 27. plass på sprinten, og en 14. plass på fellesstarten etter treff på henholdsvis åtte av ti og 17 av 20 skudd.

– Jeg er kjempefornøyd! Utenom én serie så var alt bra.  Av de jeg skal gå mot i klassen min er jeg nummer seks og fire, så da er jeg oppe og nikker mot målet om å komme til junior-VM, sier birkelandsgutten til Birkenesavisa.

Nå satser han på en god måned med trening fram mot første norgescuprunde for juniorene. Den går på Tingelstad første helga i januar.

Legger seg langflat

Full så fornøyde med Geilo-helga er ikke brødrene Svaland, som satser på å gjøre det bra i Norgescupen med håp om å komme med til IBU Cup (Europacupen).

Med tre bom på sprinten og seks bom på fellesstarten ble det bare en 16. og en 13. plass på eldstebror Håkon, som ser på alt annet enn pallplasser som nederlag i Norgescupen.

– Det er bare å legge seg langflat og innrømme at jeg ikke gjorde jobben godt nok, sier Håkon Svaland.

Han er fornøyd med den stående skytinga, men desto mer misfornøyd med den liggende.

– Jeg har ikke noen god forklaring, men sånt løser seg, jeg må bare bygge opp liggeskytinga på nytt. Det er ti dager til neste renn, så det må gjøres på den tida, sier 23-åringen og ser fram mot neste runde i Norgescupen, i Folldal 9.-10. desember.

Skjøt seg bort

Der håper lillebror Lars også å ha fått skikk på skytinga. På Geilo ble det tre bom på hver skyting og en 62. plass på sprinten. På fellesstarten ble det en 56. plass etter én bom på hver av de liggende og tre bom på hver av de stående skytingene.

– Det er fryktelig å kaste bort en fin fysisk form med ubrukelig skyting, så jeg må trene mye skyting fram mot neste norgescuprunde, sier 22-åringen.

God innsats i regioncup

Parallelt med seniorenes norgescuprenn ble det arrangert Sparebank 1 Cup (regional cup) for alt fra nybegynnere til eldste seniorklasse. I 19-årsklassen viste Thor Arild Aas at han er i rute langrennsmessig ved å ta en 6. plass på sprinten med fire bom på skytinga.

På fellesstarten klatret han to plasser på resultatlista og var bare 26 sekunder bak vinneren til tross for seks bom på de 20 skuddene.

– Det ble endel bom, men det gikk fort i løypa. Kroppen kjennes bra ut, så jeg håper jeg kan være med å kjempe om pallen på en god dag med god skyting, sier vegdølen.

Kusine Liv Marte Aas var uheldig på den stående skytinga og måtte nøye seg med en 18. plass på sprinten i 17-årsklassen. På fellesstarten gikk det bedre på standplass. Da klatret hun også 11 plasser på resultatlista, til en 7. plass.