Til Finland for å løpe orientering

TIL FINLAND: Asgeir Reiersen Jensen, Kristian Nyhus, Magnus Mosfjell og Sigurd Svaland Aas ser frem til å delta på Jukola-stafetten for aller første gang.

Birkenes stiller med eget herrelag på den store Jukola-stafetten i Finland.

Fredag setter syv personer fra Birkenes seg på flyet til Finland for å delta på Jukola 2017. En stafett med nesten 18.000 deltakere som spenner alt fra mosjonister til verdenseliten i orientering. Stafetten går i Joensuu, ni mil fra grensen til Russland.

Nattløp

– Jeg har forberedt meg ved å løpe en del nattløp gjennom vinteren og våren, forteller Asgeir Reiersen Jensen (15).

Han blir av de unge lagkameratene kategorisert som eliteløperen på laget, og han ser frem til å delta på den store Jukola-stafetten. Den består av syv etapper, der startskuddet går sent lørdag kveld og deltakerne løper hele natten. Etappene er alt fra syv til 15 kilometer lange.

– Vi har hørt at terrenget er ideelt for orientering, med mye skog og vann. Sørlandsterrenget vi har i Birkeland er jo krokete og fælt, sier Sigurd Svaland Aas (18) med en latter.

Strekker seg

Det er ikke første gang Birkenes Idrettslag stiller med eget lag i stafetten. I 2008 og 2009 deltok orienteringsgruppa med et lag, der de i 2009 kom på 337. plass.

– Målet vårt er å få en høyere plassering enn det de gjorde i 2009. Kanskje et hårete mål, men vi må jo prøve, sier Magnus Mosfjell (15).

Steinar Aas er blant dem som har deltatt på Jukola-stafetten tidligere. Han forteller at da orienteringsgruppa bestemte seg for å delta igjen var det mye på grunn av de unge på laget.

– Det er klart det er en opplevelse å få være med på dette. Deltakere fra 20 land er med, og det er absolutt blant de største idrettsarrangementene innen orientering, forteller Aas.

Unge og veteraner

Løpere på Birkenes-laget er: Asgeir Reiersen Jensen, Kristian Nyhus, Magnus Mosfjell, Sigurd Svaland Aas, Lars Gjøran Sundsdal, Espen Birkenes og Steinar Aas.

– Fire av deltakerne er under 20 år, og Asgeir Reiersen Jensen er jo i norgeseliten. Resten av oss er veteraner, avslutter Aas med en latter.