Gullhelg for birkenesgutta

Sigurd Svaland Aas, Kristian Nyhus og Kristian Reiersen Jensen viser stolt fram gullmedaljene

GULLGUTTER: Sigurd Svaland Aas (f.v.), Kristian Nyhus og Kristian Reiersen Jensen viser stolt fram gullmedaljene etter å ha løpt fra alt og alle i guttenes 13-16-årsklasse i helgas stafett-KM i orientering i Høvåg. (Foto: Steinar Aas)

ORIENTERING. Birkenes ILs guttelag i 13-16-årsklassen feide alle konkurrenter av banen da KM Stafett gikk av stabelen i i Vesterhus i Høvåg sist lørdag.

Det ble mye dramatikk i gutteklassen i KM-stafetten. Kristiansand OK trodde nok de hadde gull og sølv i lomma da de dro ut på siste etappe med to lag i tet. Men stafett er stafett, og det gjelder å holde hodet kaldt. Med birkeneslaget halsende bak gikk beina fortere enn hodene på bygutta, og da gikk det som det måtte. I frykt for å bli tatt igjen av laget fra de indre bygder stemplet begge lag på feil post og dermed ble de disket. BIL-gutten Kristian Nyhus holdt imidlertid full konsentrasjon og kunne suse inn til en trygg seier etter at Kristian Reiersen Jensen og Sigurd Svaland Aas hadde lagt et meget godt grunnlag for seieren på de to første etappene.

En annen av klubbens storløpere, Trygve Løland, gjorde det også godt i helga, da han deltok i den største klassen (H65) i veteranmesterskapet. På lørdagens langdistanse slo han til med en knallsterk andreplass og sølvmedalje. På søndagens mellomdistanse ledet han på første post. Så ble den en bom på 2. post og noen flere etter hvert, noe som ga en plass midt på treet i den over 50 mann store klassen. Tidligere i uka sikret han seg gullmedalje i Militært NM i orientering. Vi stiller oss i rekken av gratulanter!