Johannes reddet avskjedsgaven

TRENERTAKK: BIL-trener Tor Ivar Ruud takker matchvinner Johannes Christiansen som sørget for hjemmeseier med kampens siste spark på ballen.

Det så ut til at BIL-trener Tor Ivar Ruud måtte gå av banen uten seier i avskjedskampen. Så fikk Johannes Christiansen stjernetreff, med kampens siste spark på ballen.

– Er det mulig, spør en lettet og glad Tor Ivar Ruud etter at sluttsignalet er gått og Birkenes har halt i land en høyst fortjent hjemmeseier over erkerival Lillesand IL.

Så fikk venndølen likevel trepoengeren han ønsket seg i sin siste kamp som BIL-trener. Til tross for massivt overtak i spill og sjanser, satt nemlig seieren langt inne.

God LIL-keeper

Kampens første ti minutter var relativt jevnspilte, og det var lillesanderne som løsnet det første skuddet, riktignok langt over BIL-målet. Så festet hjemmelaget sakte men sikkert grepet om kampen, og i andre omgang var det stort sett ett lag på banen.

Anført av en meget god keeper Raymond Thomassen forsvarte imidlertid lillesanderne seg godt, mens birkenesingene sløste sedvanlig med målsjansene.

Drøye halvtimen ut i kampen får vi en tydelig indikasjon på at dette kan bli en ny kveld uten BIL-seier tross spillemessig overtak, når Christer Dahle styrer returen etter en kjemperedning av LIL-keeperen over blank goal fra tre meters hold.

Prestisjeoppgjør

Oppgjørene mellom Birkenes og Lillesand pleier å leve sine egne liv, totalt uavhengig av tabellsituasjon og antatt spillemessig styrke. Kampen i Birkenesparken fredag kveld hadde null og niks å si for tabellsituasjonen; Lillesanderne var klare for nedrykk, mens birkenesingene lå trygt plassert på fjerde siste plass.

At det likevel lå enormt med prestisje i resultatet ble tydeligere og tydeligere utover i kampen. Begge lag ofret liv og lemmer for å hale i land en seier, eller i det minste unngå tap. Det gikk hardest utover blåtrøyene fra Lillesand.

Enveiskjøring

Utover i andre omgang begynte det virkelig å røyne på for lillesanderne, og det var regelrett enveiskjøring mot LIL-målet. Hjemmelaget skapte målsjanser i nesten hvert angrep, men lærkula ville simpelthen ikke inn i nettet.

Det måtte et stjernetreff til på overtid for at alle poengene skulle bli igjen på Birkeland. Kampuret viste 93 minutter da innbytter Johannes Christiansen fanget opp en klarering etter en corner og klinket til på halv volley fra drøye 20 meter.

Ballen spratt gjennom hele LIL-forsvaret og lurte seg inn helt nede ved stolperota. De påfølgende jubelscenene viste hvor mye målet og seieren betød for BIL-spillerne.

– Helt ubeskrivelig

Matchvinneren er intet unntak.

– Det er litt ekstra gøy å slå Lillesand. Sånn har det alltid vært – Birkenes mot Lillesand, sier Johannes Christiansen.

Etter å ha gått skadet mesteparten av høstsesongen, ble 17-åringen kastet innpå da det gjensto 25 minutter. Og avgjorde kampen med sesongens siste spark på ballen. Han bekrefter at det var spesielt å se den ballen gå i mål.

– Det var helt ubeskrivelig. Jeg skjønte vel egentlig ikke helt hva som skjedde. Men det var deilig, sier en smørblid Johannes Christiansen.

Burde vunnet mer

Trener Tor Ivar Ruud er naturlig nok også i godlune, selv om han mener laget hans burde vunnet mer.

– Jeg er ikke fornøyd med kampen. Til det sløser vi altfor mye med sjansene. Vi ruller opp gode angrep, og det er ubegripelig at vi ikke klarer å score. Vi burde leda to-null til pause og burde vunnet fire-null. Men vi har innsatsen og trøkket, og spesielt i andre omgang synes jeg det er klasseforskjell på lagene, sier den avtroppende BIL-treneren.

Han innrømmer at det smaker godt å avslutte med seier i et lokaloppgjør, og benytter sjansen til å takke spillere og støtteapparat for tida i Birkenes IL.

Roser BIL-miljøet

– Jeg har hatt tre fine år her, sier Tor Ivar Ruud.

Selv om årets sesong har vært tung.

– Vi har hatt altfor liten spillerstall, og har ikke stilt med samme lag to kamper på rad. Men det er veldig bra miljø her, både blant spillerne og folka rundt laget, sier venndølen.

Han trekker spesielt fram Audun Rislaa, som har vært oppmann for laget de tre sesongene Ruud har vært trener.

– Audun brenner virkelig for klubben og gjør en kjempejobb. Birkenes IL skal være veldig glade for å ha sånne folk i rekkene sine, sier den avtroppende BIL-treneren.

Sportsutvalget i fotballgruppa er godt i gang med å finne hans erstatter. Hvem det blir er ikke helt avklart i skrivende stund.

Kampfakta

Birkenes – Lillesand 1-0 (0-0)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (93) Johannes Christiansen

BILs lag (4-3-3): T. Salvesen – T. Holte, L. Aamlid, R. Imenes, G. Mollestad – E. Christiansen, S. Mollestad, C. Dahle (J. Frigstad 2 min) – J. Frigstad (J. Christiansen 25 min), K. Aamlid (J. Sundtjønn 45 min), J. Flakk

 

Birkenesavisas spillerbørs:

3 poeng – Gjøran Mollestad

2 poeng – Steffen Mollestad

1 poeng – Jakob Flakk